็็Hetzeephuisje

Kan animatie video iets toevoegen bij E-learning trainingen?

Bedrijven geven elk jaar opnieuw forse bedragen uit voor het trainen en bijscholen van hun medewerkers. Het aantal trainingsbureaus en opleiders is enorm, waardoor de concurrentie hevig is. Iedereen wil een stuk van die koek!

De kwaliteit van de opleiding of training is voor alle betrokkenen belangrijk. Voor de cursist is het belangrijk zijn tijd niet te voldoen. Ja, even weg van de werkplek is leuk, maar je moet er wel wat aan hebben. De werkgever wil dat de cursist na de training effectiever kan zijn in zijn werk. En als trainer wil je de beste opleiding bieden, zodat klanten terugkeren en je kunt blijven werken als trainer.

Iedereen is dus constant op zoek naar de beste opleiding. Als trainer zet je alles op alles om de laatste inzichten in je lesstof te verwerken. Maar denk je ook wel eens aan een andere manier van lesgeven? Soms kan een andere vorm van onderwijs een enorm effect hebben.

Animatie in een lessituatie

Neem bijvoorbeeld animatie video. Een animatie video is een aansprekende vorm van video, die perfect kan dienen als “break”. Onderzoek laat zien dat mensen in het beste geval 50 minuten geconcentreerd naar een docent kunnen luisteren. Zet daarom na ongeveer 45 minuten een animatie video in. De animatie video werkt verfrissend en schudt de boel weer een beetje op.

Is elke animatie geschikt?

Is het nu slim om zomaar een animatie in te zetten? Nee. Hoewel een leuk tekenfilmpje voor een glimlach kan zorgen, kan het slimmer. Gebruik een explanimation (uitleg animatie). In anderhalve minuut kun je daarmee een lastig stuk lesstof op een andere manier aanbieden. Door deze andere vorm, vaak met een kleine kwinkslag erin, blijft de stof beter hangen.

Een explanimation werkt dus als energizer én helpt de lesstof over te brengen. Daarmee wordt je training leuker én succesvoller.

https://donkermedia.nl/e-learning/