Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Parket vloeren schuren in Amsterdam

Ziet uw houten vloer er versleten uit en zit hij vol met krassen? Uw houten vloer laten schuren en lakken is dan een goed idee. U zult versteld staan van het resultaat! Als parketschuurspecialist heeft Schuur Expert al ruim 25 jaar ervaring in het schuren en behandelen van houten vloeren. Onze ervaren parketteurs gaan voor u aan de slag en zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Zo wordt de parket vloer schuren een eenvoudige klus! Bent u benieuwd naar ons uitgebreide assortiment? Ontdek ons veelzijdige aanbod op deze website.

Parket vloer schuren: zelf doen of uitbesteden?

De parket vloer schuren is een lastige klus. Als u ervoor kiest dit zelf te doen, heeft dit een aantal voor- en nadelen. Zo bespaart u onder andere op de arbeidskosten als u besluit om de klus zelf te klaren. U heeft dan wel een schuurmachine nodig. Bij het huren van een machine is het belangrijk om de juiste schuurmachine te kiezen. Verder dient u voorzichtig te werk te gaan. Het gebruik van een schuurmachine vereist namelijk enige ervaring en specialistische kennis. Als er tijdens de parket vloer schuren schade aan de vloer ontstaat, brengt dit extra kosten met zich mee die hoog op kunnen lopen. De vloer moet dan alsnog door een ervaringsdeskundige gerepareerd worden. Ten slotte heeft u een aantal materialen nodig, zoals schuurpapier, schuurlinnen en een verfkrabber. Als u voor de parket vloer schuren een specialist inschakelt, weet u zeker dat uw vloer de juiste behandeling krijgt en heeft u er verder geen omkijken naar.

Waarom uw houten vloer laten schuren?

Er zijn tal van redenen waarom u uw vloer kunt laten schuren. Veel mensen willen hun houten vloer laten schuren om beschadigingen te verwijderen. Na jarenlang gebruik ontstaat er ongewild kleine schade aan de vloer. Dit komt onder meer door het lopen met schoenen in huis of door het schuiven van bijvoorbeeld meubels over de vloer. Uw parket schuren zorgt ervoor dat alle krassen verdwijnen en u er een prachtige vloer voor terugkrijgt. Bent u toe aan een nieuwe kleur op uw vloer? Dan is dit uw kans om voor een andere kleur te kiezen. U kunt bijvoorbeeld voor een lichtere lak kiezen of misschien juist voor een donkere lak. U tovert dan uw houten vloer om in een nieuwe vloer met een schitterende kleur die mooi glanst. Uw parket vloer schuren zorgt er ook voor dat uw vloer gemakkelijk te onderhouden is. De dekkende laag die na het schuren wordt aangebracht, voorkomt dat vuil door de vloer wordt opgenomen. Het schoonhouden van uw vloer wordt zo een fluitje van een cent.

Houten vloer laten schuren bij Schuur Expert

Nu vraagt u zich misschien af welke vloeren allemaal geschuurd kunnen worden. Het antwoord is: iedere houten vloer, behalve laminaat. Voordat we uw houten vloer kunnen lakken, gaan we eerst uw parket vloer schuren. Dit doen we om krassen, putjes en andere beschadigingen weg te halen. Ook verschil in kleur en vlekken verdwijnen op deze manier. De vloer is dan in optimale conditie voor verdere behandeling. Voor het beste resultaat zullen we de vloer twee keer schuren. Hiervoor zetten we de beste schuurmachines en de allernieuwste technieken in. Voor de eerste schuurbeurt kiezen we voor schuurpapier met een grove korrel. Hiermee kunnen we het vuil goed weghalen en wordt de lak op de juiste manier verwijderd. Vervolgens gebruiken we schuurpapier dat fijner van structuur is om de vloer mooi egaal te maken. Het goed laten schuren van uw houten vloer is nodig, zodat de vloer de laklaag goed kan opnemen. Hiermee krijgt u uiteindelijk een mooie gladde vloer die er gloednieuw uitziet!

Parket schuren en lakken

Om te bepalen hoelang uw parket vloer schuren duurt bekijken we eerst hoe groot het oppervlak is dat geschuurd moet worden. Op basis van de grootte van de ruimte kunnen we u precies vertellen hoeveel tijd het in beslag zal nemen. Uw houten vloer laten schuren is absoluut noodzakelijk en we nemen hier dan ook de tijd voor. Zo kunnen we de laklaag die er al op zat goed verwijderen en maken we de vloer klaar voor de nieuwe lakbehandeling. Na het schuren en stofvrij maken van de vloer kunnen we de vloer lakken. Om de vloer goed te beschermen zullen we de vloer van drie lagen lak voorzien. Allereerst brengen we een grondlak aan. Deze grondlak vormt de basis. Daarna volgt de parketlak. Deze lak brengen we twee keer aan, zodat uw vloer goed beschermd wordt tegen toekomstige schade. Vervolgens heeft de vloer een aantal uur nodig om goed te drogen. Het laten lakken van uw parketvloer neemt normaal gesproken ongeveer één dag in beslag. Uw parket schuren en lakken is onze specialiteit en we doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat uw vloer er weer spik en span uitziet!

https://parketschuren-amsterdam.nl

Gerelateerde artikelen

Een mantelzorgwoning kopen

Gladde muren met een stukadoor uit Purmerend

Meubels goed en veilig opslaan