Als uw vaatwasser een vaatwastablet niet wil oplossen, zijn er een paar mogelijke redenen. De klep van de watertoevoer kan verstopt zijn, de pomp is defect of de automaat is verstopt. Zeepblokjes kunnen klonteren of aan elkaar kleven. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om het probleem te identificeren en op te lossen. Hieronder staan enkele mogelijke oorzaken.
De vaatwasmachine pomp kan defect zijnAls uw vaatwasser het water langzaam afvoert, kan er een probleem zijn met de pomp. De pomp kan verstopt zijn of een elektrische storing hebben. Om de pomp te testen, hebt u een multimeter nodig. Als de pomp niet goed werkt, kunt u luisteren naar het geluid van de pomp tijdens de afvoercyclus. U kunt ook overmatig water in het carter opmerken. Als dit gebeurt, moet u de pomp vervangen. Als u een zoemend geluid hoort wanneer u de vaatwasser start, kan het een defecte pomp zijn. Het kan ook nodig zijn de vlotterschakelaar te controleren. U kunt de vlotterschakelaar controleren door een op schaal RX1 ingestelde VOM aan te sluiten op een van de aansluitingen. Als deze nul aangeeft, is de schakelaar niet defect. Als de waarde hoger is, is de pomp defect.
De watertoevoerklep kan verstopt zijnAls uw vaatwastablet niet wil oplossen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Ten eerste is het mogelijk dat de klep van de watertoevoer verstopt is. Als u heeft gemerkt dat er water lekt, moet u wellicht de klep vervangen. Vaak kan een verstopte klep worden gerepareerd door hem schoon te maken, maar het kan ook gebeuren dat u hem beschadigt. Om het probleem vast te stellen kunt u de inlaatklep testen door een testkabel aan te sluiten op de aansluitingen. Als het water doorlaat, is de klep kapot of beschadigd.
Als u dit probleem al enkele weken hebt, moet u eerst de klep van de watertoevoer controleren. Deze klep bevindt zich meestal in de buurt van de schopplaat van de vaatwasser en is aangesloten op de watertoevoerleiding. Als de klep niet werkt, kunt u de klep met een bankschroef verwijderen en de aansluitingen op continuïteit controleren. Als deze niet doorverbonden zijn, kan de klep verstopt zijn of elektrisch defect zijn.
Vaatwasautomaat kan verstopt zijnAls uw vaatwasmachine problemen heeft met het doseren van vaatwasmiddel, zijn er een paar oorzaken die u zou kunnen onderzoeken. Een van de meest voorkomende oorzaken is dat de deur van het vaatwasmiddel doseerbakje geblokkeerd is geraakt. Dit kan worden veroorzaakt door een beschadigde veer, een gebroken scharnier of een versleten was motor. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige reparaties die het probleem kunnen verhelpen. Hopelijk helpt dit artikel u bij het oplossen van dit veel voorkomende vaatwasser probleem, en krijgt u uw vaatwasmachine weer aan de praat. Ten eerste moet u de deurvergrendeling controleren. Als er een klein stukje vuil ligt, zoals speelgoed, kan dit de deur blokkeren. Een andere veel voorkomende oorzaak is dat er te veel items in de vaatwasser zijn geladen. Als u een grote hoeveelheid items in de vaatwasser laadt, kan het een goed idee zijn om deze in plaats daarvan langs de zij- en achterrekken te laden. Controleer ook het bovenste rek op alles wat de deur van de dispenser kan blokkeren.
Vaatwastabletten kunnen samenklonteren of aan elkaar klevenVaatwastabletten zijn vaak gemaakt van een dunne inkapselende film. Deze film is ontworpen om chemisch actieve vloeistoffen en vaste stoffen vast te houden en snel op te lossen in water. Het is echter niet volledig vloeistofdicht, wat betekent dat het kan samenklonteren of klonteren. Dit kan een probleem zijn bij het gebruik van vaatwastabletten. Gelukkig zijn er enkele manieren om dit probleem op te lossen. Ten eerste kan het probleem te maken hebben met de temperatuur van het water. Als het water te koud of te warm is, kunnen vaatwastabletten niet goed oplossen. Zorg ervoor dat de watertemperatuur minstens 130 graden Fahrenheit is. Als het water niet heet genoeg is, moet u wellicht uw waterverwarmer aanpassen. Als het vaatwasmiddel niet volledig oplost, moet u proberen het een paar minuten in een glazen bak te leggen om er zeker van te zijn dat de watertemperatuur niet te heet is. Een ander probleem dat ervoor kan zorgen dat het vaatwasmiddel gaat klonteren of aan elkaar kleven, is een kapotte deurvergrendeling. De kapotte deurvergrendeling voorkomt dat het water van de vaatwasser het zeep kan bereiken. De klonters blijven dan bij elkaar en lossen niet goed op. Om dit te verhelpen, moet u de vergrendeling vervangen, die gemakkelijk bereikbaar en vervangbaar is. Na het vervangen van de klink moet u de deurklink grondig reinigen om eventueel achtergebleven sop te verwijderen.
|
