Het zeep huisje
Image default
Alarmsysteem

5 tips voor het voorkomen van inbraak in je huis

Inbrekers zijn vaak actief en kunnen snel een inbraak plegen. Naast het feit dat je (waardevolle) spullen weg zijn, kan het ook een traumatische ervaring zijn. Je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat er ingebroken wordt. Daarom hebben we hieronder een paar simpele tips die je kunt gebruiken om de kans op inbraak in je huis te verminderen.

Installeer een alarmsysteem

Hoe kan je jouw huis beveiligen? Dan kan makkelijk met een alarmsysteem. Dit is een uitstekende manier om potentiële inbrekers af te schrikken. Een alarmsysteem zal niet alleen een luid alarm af laten gaan, maar het kan ook de politie of een beveiligingsbedrijf waarschuwen. Zorg er dan voor dat je het alarmsysteem op de juiste manier instelt en gebruik maakt van sensoren die afgaan bij ongewenste bewegingen in en rondom het huis.

Sluit ramen en deuren goed af

Door je ramen en deuren altijd goed af te sluiten als je weg van huis gaat, voorkom je het risico dat inbrekers snel binnen zijn. Doe daarom altijd je ramen dicht en je deur goed op slot. Zo geef je inbrekers niet de kans om makkelijk in je huis te komen.

Leg kostbare spullen uit het zicht

Let erop dat je kostbare spullen, zoals laptops, iPads, maar ook elektrische fietsen etc. uit het zicht van anderen zet. Zo weten potentiële inbrekers niet wat je waardevolle spullen zijn en geef je hem of haar niet de kans op een snelle buit, door alles goed op te bergen.

Laat het lijken of iemand thuis is

Inbrekers houden er niet van om betrapt te worden en zullen daarom niet snel inbreken als er iemand thuis is. Daarom is het erg belangrijk dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is, ook als er niemand thuis is. Dit kan bijvoorbeeld door een tijdschakelaar voor je verlichting in te stellen.

Door deze tips te volgen kan de kans op een inbraak verminderd worden. Het is wel belangrijk om te onthouden dat inbraken nooit helemaal te voorkomen zijn, maar door het nemen van preventieve maatregelen kun je de kans op een inbraak wel verkleinen.