Het zeep huisje
Image default
Winkelen

Restaurants in Brussel

De hoofdstad van België heeft een van de meest interessante en meest diverse restaurantcenes in Europa. Of je het nu hebt over Michelin-sterrenzaakjes, goedkope eettentjes, of de typisch Belgische kroegen, in Brussel kom je het allemaal tegen.

Wereldkeuken

Bij een bezoek aan Brussel krijg je het idee dat je in de hele wereld bent. Dit komt voornamelijk door de grote verscheidenheid aan restaurants met verschillende internationale keukens. Schrijf je bijvoorbeeld een Indiaas restaurant, ergens in de buurt, je zult er zeker in slagen. Of je nu op zoek bent naar Chinees, Japans, Frans, Italiaans of Ethiopisch eten, in Brussel zal je versteld staan van de waaier van mogelijkheden.

Typisch Belgisch

In Brussel hoef je niet verder te kijken dan de straat om typisch Belgisch eten te vinden. De stad is bekend om de goed gevulde frieten, de overheerlijke Belgische stoverijen, het lokale bier, de chocolade en de wafels. Als je de lokale keuken wilt proberen, is er geen beter land om dat te doen dan Brussel.

Restaurants met Michelin-sterren

Hoewel Brussel misschien niet als eerste aan Michelin-sterren restaurants te denken, heeft de stad een aantal goed gerenommeerde restaurants onder haar naam. Denk bijvoorbeeld aan het Sea Grill, dat geclassificeerd is als twee sterren, en het eersteklas Comme Chez Soi. Deze restaurants hebben allemaal een zeer goede reputatie als het gaat om de kwaliteit van de gerechten.

Goedkope restaurants

Hoewel de meeste restaurants in Brussel niet goedkoop zijn, zijn er ook veel goedkope restaurants te vinden. De prijzen verschillen meestal per restaurant, maar meestal ben je slechts een paar euro kwijt om te genieten van een lekkere maaltijd. Voorbeelden hiervan zijn het populaire Les Brassins of Les super frites, waar je voor een lage prijs een kenmerkend Belgisch gerecht kunt bestellen.

Restaurants voor veganisten

Hoewel er in Brussel veel restaurants zijn met verschillende soorten gerechten, zijn er ook veel veganistische restaurants te vinden waar je kunt genieten van een plantaardige maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan Apartment, de Little Natural of Geppetto. Al deze veganistische restaurants bieden lekkere gerechten die vrij zijn van dierlijke producten.

Er zijn dus zoveel restaurants te vinden in Brussel dat het soms moeilijk is om te kiezen waar je moet eten. Of je nu op zoek bent naar typisch Belgisch eten, Michelin-sterrenzaakjes, veganistisch, of goedkope restaurants, in Brussel vind je het allemaal.

Conclusie

Brussel heeft een van de meest gevarieerde restaurantaanbiedingen in Europa. Of je nu op zoek bent naar een kenmerkend Belgisch gerecht, Michelin-sterren of veganistisch eten, je vindt het allemaal in Brussel.

.