Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Waarom de stofzuiger onmisbaar is in jouw huishouden

Waarom de stofzuiger onmisbaar is in jouw huishouden

Een schoon en opgeruimd huis is voor veel mensen belangrijk. En de stofzuiger is daarbij een onmisbaar apparaat. Iedere dag pakken we de stofzuiger er wel even bij om een deel van het huis te stofzuigen. Maar hoe goed onderhoud je eigenlijk jouw stofzuiger? Het is belangrijk om de stofzuiger onderdelen regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen. Zo voorkom je veel ellende. Wij geven je graag tips om jouw stofzuiger in topconditie te houden.

 

Reinig het filter

Het filter van je stofzuiger is de belangrijkste beschermlaag tegen vuil en stof. Het is daarom belangrijk om dit onderdeel goed te onderhouden. Reinig het filter regelmatig door het af te spoelen onder stromend water en laat het vervolgens goed drogen voordat je het weer terugplaatst. Zo voorkom je dat het filter verstopt raakt en de zuigkracht van je stofzuiger afneemt.

 

Controleer de stofzuigerslang

Controleer regelmatig of er geen verstoppingen of breuken in de stofzuigerslang zijn. Als de slang verstopt zit, zal de zuigkracht van de stofzuiger afnemen. Gebruik eventueel een lange buis of een draad om de stofzuigerslang door te prikken en de verstopping te verwijderen. Als er een breuk in de slang zit, zal je deze moeten vervangen. De stofzuigerslang behoort tot stofzuiger onderdelen en is verkrijgbaar bij Fixpart.nl

 

Vervang de stofzuigerzak op tijd

Een volle stofzuigerzak zal de zuigkracht van je stofzuiger verminderen. Zorg er daarom voor dat je de stofzuigerzak op tijd vervangt. Dit geldt ook voor de stofzuigerzakken zonder zak. Zorg dat het stofcompartiment niet te vol zit en maak deze regelmatig leeg. 

 

Reinig de borstel

De borstel waarmee je stofzuigt, raakt vaak snel vol met haren, stof en ander vuil. Dit kan de zuigkracht van de stofzuiger verminderen. Reinig daarom de borstel regelmatig met een kam of schaar. Verwijder het vuil en maak de borstel weer schoon.

 

Controleer de motor

Als je stofzuiger minder goed zuigt dan normaal, kan dit een teken zijn dat er iets mis is met de motor. In dat geval is het belangrijk om de motor te controleren. Controleer of er geen vuil of stof in de motor zit en of alle onderdelen nog goed vastzitten. Als je er zelf niet uitkomt, kun je altijd een specialist raadplegen om de motor te repareren of te laten vervangen.

De stofzuiger is een onmisbaar apparaat in jouw huishouden. Maar om de stofzuiger in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden en de onderdelen te controleren en vervangen waar nodig. Met deze tips houd je jouw stofzuiger in topconditie en kun je blijven genieten van een schoon en opgeruimd huis.

https://fixpart.nl/