Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Wanneer kan ik een slowjuicer of smoothiemaker gebruiken?

SLOWJUICER OF TOCH SMOOTHIEMAKER

Wil je thuis lekkere drankjes maken, maar weet je niet of je een blender, sapcentrifuge of smoothie maker nodig hebt? Moet je een kan blender, personal blender of smoothie maker nemen? Is juicen beter dan blenden

Een slowjuicer is een sapcentrifuge met lage snelheid, maar de laatste jaren wordt er een specifiek type verticale masticerende sapcentrifuge mee bedoeld, die de overhand heeft genomen als het populairste formaat in ons assortiment. Vrijwel alle masticerende sapcentrifuges kunnen technisch gezien ook slow juicers worden genoemd. Masticeren betekent kauwen en alle masticerende sapcentrifuges werken door de vezels van uw sapingrediënten te kauwen en te vermalen en vervolgens druk uit te oefenen op het sap en pulpmengsel om het sap door een soort filter te extraheren. In die zin zou je kunnen zeggen dat al onze masticerende sapcentrifuges ook wel “koude pers sapcentrifuges” worden genoemd, omdat ze het sap bij lage temperatuur persen of uitpersen, waardoor de voedingsstoffen bewaard blijven die anders door hitte beschadigd zouden kunnen worden.

Door de popularisering van het verticale slowjuicerformaat denken mensen tegenwoordig bij slowjuicer of koudgeperste sapcentrifuges meer dan waarschijnlijk aan het nu alomtegenwoordige verticale slowjuicerformaat, ook al zijn er ook andere typen die langzaam en koud persen. Zoals vaak het geval is, als een merk “koudgeperste sapactie” als verkoopsargument gaat promoten, zal die term geassocieerd worden met een bepaald type product. Om de verwarring nog groter te maken, worden sapcentrifuges met een enkele vijzel soms ook sapcentrifuges met een enkele “versnelling” genoemd. Maar de oude stijl van enkele vijzel juicers zijn niet het enige type dat tegenwoordig een vijzel heeft, want alle nieuwe slow juicers van verticaal formaat maken ook gebruik van hetzelfde juicerproces. Nog verward?

Slow juicers zijn bijna net zo snel en gemakkelijk te gebruiken als een conventionele centrifugale juicer, maar ze zijn ook in staat om een veel breder scala aan juicing-ingrediënten efficiënt te verwerken, waaronder zacht fruit, bladgroenten en tarwegras – ingrediënten die centrifugale juicers niet effectief aankunnen. In de moderne keuken kunnen we gerust stellen dat als u de hogere voedingsvoordelen van een kauwende sapcentrifuge wilt, verticale slowjuicers verreweg de handigste keuze zijn.

Een smoothie maker daarentegen is in wezen blenders met kraantjes waar je je gemixte drankjes uit kunt schenken, zodat je in theorie je drankje kunt mixen en het rechtstreeks in je glas kunt schenken. Ze worden niet meer zo vaak gebruikt, deels omdat de kleine kraanopening snel verstopt raakt en moeilijk schoon te maken is. Als je snel en gemakkelijk smoothies wilt maken, is een staafmixer of staafmixer een betere optie.

slowjuicer