Het zeep huisje
Image default
Woning en Tuin

Wat is een Deens ovaal tafel en waarom is hij onmisbaar in jouw huis?

Het uitzoeken van een nieuwe eettafel is tegenwoordig niet zo gemakkelijk meer. Want heb je al gezien hoeveel verschillende modellen en soorten er zijn? En welk materiaal moet je dan uitkiezen? Een trendy keuze is de Deens ovaal tafel vanwege zijn verschillende mogelijkheden, maar vooral ook zijn rondingen. 

Wat zijn de voordelen van een ovale tafel? 

Een ovale tafel heeft verschillende voordelen ten opzichte van langwerpige of vierkante tafels. Tegenwoordig hebben we de drang naar vriendelijkheid en gezelligheid in huis. Dat komt voor een groot deel voort uit de epidemie en het verplicht thuiswerken. Nu staan ronde vormen er om bekend dat zij juist bijdragen aan meer balans in huis en er gezellige uitzien dan rechte vormen. Daarnaast kan je aan een ovale of ronde tafel eenvoudiger een gesprek voeren met de gehele tafel dan aan een langwerpige tafel. Je moet in het laatste geval vaak om mensen heen praten en dat kan lastig zijn. Doordat een ronde en ovale tafel een ronding hebben kan je gemakkelijker met de gehele tafel een gesprek voeren. 

Een ander groot voordeel van een ovale tafel, zoals een Deens ovaal tafel, is dat de doorloopruimte beter verdeeld is dan bij een rechthoekige tafel. Bij een rechthoekige tafel moet je altijd strak achter stoelen langs en kom je soms lastig bij de middelste stoel terecht. Door de ronding in een ovale tafel kan je gemakkelijker achter de eerste stoel of stoelen langs lopen om in het midden uit te komen. Het is dus praktischer dan een rechthoekige tafel. Bijkomend voordeel is ook dat door de rondingen de tafel minder gevoelig is voor ongelukjes met kinderen. 

Dit is waarom een Deens ovaal tafel onmisbaar is in jouw huis

Als je op zoek bent naar een hippe trendy tafel dan is de Deens ovaal tafel een goede keuze. Hij heeft namelijk de voordelen van een rechthoekige tafel. Je kan hem tegen de muur aan zetten, de oppervlakte is groot en je kan ook aan de kopse kant mensen plaatsen. Met een groot gezin of visite kan je heel makkelijk genieten van een heerlijke avond. Aan de andere kant heeft hij ook de voordelen van een ronde tafel als het gaat om zijn ronde vormen die strakke lijnen in huis breekt en meer balans brengt. Ze ogen vriendelijk en zacht in je interieur. 

Wat voor Deens ovaal tafel kan je aanschaffen?

Misschien denk je dat een Deens ovaal tafel maar één model of één type is, maar je kan eigenlijk heel veel kanten ermee uit. Er zijn zwarte tafels, tafels met hout zoals eiken tafels. De naam van deze tafel staat vooral voor de vorm en de rondingen. Maar de modellen zijn veelzijdig waardoor je kan gaan voor losse poten, één grote poot in het midden, verschillende kleuren en materialen. Je kan gaan bijvoorbeeld voor eikenhout, maar ook voor mango hout. Zo is er voor elke smaak wat wils, maar ook voor elk budget een optie. Er is dus geen reden om deze tafel niet aan te schaffen en met alle voordelen is er alleen maar meer reden om het juist wél aan te schaffen.