Het zeep huisje
Image default
Woning en Tuin

Welke isoleren subsidie kan je precies krijgen?

Indien het moment volgens jou is aangebroken om je woning (beter) te gaan isoleren zal duidelijk worden dat je daarvoor aanspraak kan maken op een bepaalde isoleren subsidie. Een dergelijke subsidie is een financiële tegemoetkoming die wordt aangeboden vanuit de overheid en die mensen moet stimuleren om de investering in isolatie uit te gaan voeren. Het spreekt bovendien voor zich dat een dergelijke subsidie ook altijd een bepaalde impact heeft op de terugverdientijd waar je rekening mee zal willen houden bij het maken van een investering in isolatie. Hoe dan ook, alles wat je hierover graag zou willen weten laten we je ontdekken middels de onderstaande informatie. 

Waarom is een isoleren subsidie zo belangrijk?

Het staat als een paal boven water dat het zo grondig mogelijk isoleren van je woning bijzonder belangrijk is. Dat hoeven we waarschijnlijk helemaal niemand meer uit te leggen. Niet alleen is het op deze manier mogelijk om zeer veel warmteverlies te voorkomen (en dus geld te besparen), bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat je hierdoor het warmtecomfort in je huis danig kan verbeteren. 

Ondanks het feit dat isolatie vandaag de dag eigenlijk over een zeer korte terugverdientijd beschikt moet het gezegd dat het natuurlijk altijd nog beter kan. Wanneer je aanspraak kan maken op een isoleren subsidie zal je dan ook in de praktijk tot de conclusie komen dat je alleen maar zal kunnen rekenen op extra voordeel. Dit is uiteraard meer dan een aanrader te noemen. 

Voor welke vormen van isolatie kan je een subsidie krijgen?

Zou jij ook graag aanspraak willen maken op een isoleren subsidie? Dat is zeer begrijpelijk! Wie wil er dat nu namelijk niet? Voor menig aantal mensen geldt evenwel dat ze zich de vraag stellen bij welke verschillende soorten isolatie ze aanspraak kunnen maken op een dergelijke subsidie. Geldt dat ook voor jou? Raadpleeg dan vooral even het hieronder aanwezige overzicht:

  • Bij dakisolatie;

  • Bij spouwmuurisolatie;

  • Bij HR++ glas en triple glas;

  • Bij vloerisolatie;

Hoe dan ook, sta jij op het punt om je huis (beter) te gaan isoleren en wil je dat graag kunnen doen tegen de financieel meest aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het met absolute zekerheid een aanrader om ook een isoleren subsidie aan te vragen. Zoveel spreekt natuurlijk wel voor zich. 

Niet alleen een isoleren subsidie 

Voor zeer veel mensen geldt tot slot dat ze vandaag de dag behoorlijk investeren in het verduurzamen van hun woning. Dat is ook logisch aangezien de talrijke voordelen die dit met zich mee kan brengen in de praktijk. Wanneer dat ook geldt voor jou is de kans echter zeer groot dat je niet alleen maar kan rekenen op een isolerende subsidie. Bovendien is het immers eveneens zo dat je kan rekenen op nog tal van andere tegemoetkomingen. Denk hierbij concreet aan:

  • Een subsidie voor een nieuwe warmtepomp;

  • Een subsidie voor een zonneboiler;

  • Een subsidie voor een aansluiting op een warmtenet;

Ben je dus met andere woorden niet alleen van plan om je woning beter te gaan isoleren, maar zou je ook graag nog op andere duurzame manieren willen investeren? Dan is de kans zeer groot dat je niet alleen maar kan genieten van een isoleren subsidie, maar ook nog van tal van andere tegemoetkomingen. Het spreekt voor zich dat je op die manier best veel geld kan besparen!