Het zeep huisje
Image default
Woning en Tuin

3 leuke typen vloeren voor in de woonkamer

Met vloeren kun je werkelijk alle kanten op. Een laminaatvloer, een pvc-vloer, een hardhouten vloer; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wat voor uitstraling je ook wilt creëren in je woning, er is altijd een vloer die erbij past. In dit artikel bekijken we drie soorten vloeren die je woonkamer écht wat extra’s geven. Met deze vloeren heb je pas echt een unieke vloer.

Visgraat vloer

Een vloer met een visgraatpatroon is een echte eyecatcher. Hierbij liggen de vloerplanken loodrecht op elkaar, waardoor je het bekende visgraatmotief krijgt. Waarom je een visgraat vloer zou moeten kiezen:

  • Visgraat geeft je woning een exclusieve uitstraling. Vroeger werden visgraat vloeren alleen in hele dure huizen gelegd, zoals in oude herenhuizen. Zo probeerde men indruk te maken op de visite. Nu is visgraat voor iedereen betaalbaar, maar je maakt er nog steeds indruk mee.

  • Een visgraat vloer is in veel verschillende vormen verkrijgbaar. Of je nu een laminaatvloer wilt of juist een vloer van PVC of hout, een visgraatmotief is altijd mogelijk.

Hongaarse punt

Een Hongaarse punt vloer heeft veel weg van een visgraat vloer, maar ze zijn wel degelijk verschillend. Want waar bij een visgraat vloer de planken loodrecht op elkaar worden gelegd, gebeurt dit bij een Hongaarse punt vloer in een hoek van 45 tot 60 graden. Wat wel hetzelfde is, is de klassieke, elegante en luxe uitstraling die je met de vloer creëert. En door te spelen met de hoek waarin je de planken legt, kun je de vloer leggen in elke woonruimte. 

Mozaïek

Wil je echt een unieke vloer hebben? Kies dan voor een vloer met een mozaïekpatroon. Een mozaïekvloer bestaat meestal uit kleine strookjes die je in een blokpatroon legt. Maar het mooie van dit type vloer is dat hij in zoveel verschillende patronen verkrijgbaar is. Er zijn daarom maar weinig mozaïekvloeren gelijk aan elkaar. Ook deze vloer is in vele verschillende houtsoorten verkrijgbaar en is te combineren met vloerverwarming.