Het zeep huisje
Image default
Woning en Tuin

Decoratieve schapenvachten kopen

Wilt u uw woning een nieuwe uitstraling geven door duurzame schapenvachten te kopen? Let op. Ga altijd zelf uw schapenvacht uitzoeken en doe dit nooit online bestellen. De ware kleuren van een schapenvacht kan u niet zien op een foto. Ook zal u zien dat bij wijziging van verlichting de vacht 200% anders toont.

Schapenvachten kopenkan alleen als u het hele verhaal van de vacht kent. Elk vacht heeft een historie en u kan dat zien aan de kleuren. Pak je bijvoorbeeld twee dezelfde vachten dan zal u zien dat bij wijziging in de verlichting dat de schapenvachten beiden anders kleuren.

Schapenvachten uitzoeken en kopen

Schapenvachten dus altijd zelf uitzoeken. Verder is belangrijk voor welk doel u een schapenvacht koopt. Gaat u een schapenvacht decoratie gebruiken dan hoeft u niet de dikste schapenvachten te kopen. Gaat u schapenvachten kopen voor:

  1. De caravan
  2. De auto
  3. Camper
  4. Buitenmeubels bij veranda

Worden schapenvachten dus echt gebruikt dan zijn de volgende rassen aan te bevelen.

  • Texelaar schapenvacht
  • Heideschapen
  • Moeflon schapenvacht

Deze vachten zijn oersterk en daar heeft u jarenlang plezier van.

Onderhoud van schapenvachten

Schapenvachten zijn makkelijk in onderhoud. Hang een schapenvacht gerust buiten om te luchten. U mag de vachten ook met een stofzuiger behandelen op de zachtste stand. Heeft u vlekken op een schapenvacht?

Doe nooit een schapenvacht in de wasmachine of droger. Gebruik een vochtige doek met iets driehoek groene zeep. Dep iets op de vacht en probeer de vlek te verwijderen.  Borstelen doet u met een grove hondenborstel.

Schapenvachten en de afmeting

Hoe groot de schapenvacht minimaal moet zijn is afhankelijk waar je de vacht voor gaat gebruiken. Decoratieve schapenvachten mag je net zo groot kopen als je zelf wil.

Een schapenvacht voor in een camper of auto moet minimaal 130 cm zijn. Je legt de vacht in de stoel en aan de achterkant doe je een dun elastiek om de stoel en de schapenvacht. Hierdoor gaat de vacht niet verschuiven.

Gebruik je een schapenvacht voor buitenmeubels let dan op dat je dikke vachten koopt. Hoe vaker je een schapenvacht echt gaat gebruiken hoe groter de slijtage. Koop je dikke schapenvachten dan gaan deze wel 15 jaar mee.