Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Kaalheid omarmen

In veel reclamecampagnes en op sociale media wordt het ideaalbeeld geschetst van een man/ vrouw met een mooie bos haar. Door dit ideaalbeeld, is het lastig om te accepteren om kaal te zijn. Vaak gaat het gepaard met schaamte en onzekerheid, helemaal wanneer kaalheid op jongere leeftijd ontstaat. Hoe ga je hier mee om en wat zijn mogelijke oplossingen? Ontdek het in deze blog! 

 

De oorzaak van kaalheid

Allereerst is het belangrijk te begrijpen wat kaalheid veroorzaakt. De belangrijkste oorzaak is genetische haaruitval, die optreedt wanneer je lichaam te veel van het hormoon dihydrotestosteron (DHT) produceert. Dit hormoon bindt zich aan de haarzakjes op je hoofdhuid en vermindert geleidelijk hun omvang tot ze geen nieuwe haren meer kunnen produceren. Andere mogelijke oorzaken zijn veroudering, stress, slechte voeding of medische aandoeningen zoals alopecia areata of telogene effluvium.

 

Veranderingen als je kaal bent

Om kaalheid te omarmen, is acceptatie allereerst heel belangrijk. Om dit te stimuleren en schaamte weg te nemen, is het belangrijk om je te omringen met mensen die jou steunen en accepteren wie jij bent – met of zonder haar – en leer jouw unieke kwaliteiten en eigenschappen waarderen. Focus je op jouw sterke kanten zodat je de dingen waar je onzeker van wordt, zoals het kaal worden, beter kan relativeren. Daarnaast is het ook belangrijk om de aandacht te verleggen op zaken waar jij energie van krijgt: hobby’s, werk, sport, vakanties. Tot slot is het ook van belang dat jij jouw hoofdhuid goed verzorgt en in de zon insmeert. Omdat jouw hoofdhuid niet meer wordt bedekt met haar, is deze huid wat kwetsbaarder!

 

Haarimplantatie als oplossing

Ook zijn er mogelijkheden om te kiezen voor een haarimplantatie. Hoewel dit een grote investering is, is het wel een investering voor de lange termijn. Ook draagt het bij aan een groter gevoel van eigenwaarde wanneer kaalheid jou dusdanig negatief beïnvloedt. Bij het kiezen voor deze interventie, is het belangrijk dat jij kiest voor een gerenommeerde kliniek / organisatie die deze behandeling uitvoert. Zo zorg je er voor dat de kans op een succesvol en mooi eindresultaat groter is. Zo wordt de haarimplantatie bij Zantman Kliniek uitgevoerd door professionals met veel expertise en ervaring. Ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen!

https://zantmankliniek.nl