Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Meubels goed en veilig opslaan

Je gaat samenwonen, verhuizen, of je moet bijvoorbeeld een huis van een overleden familielid leeg halen. Wat doe je dan met de spullen die je niet kwijt kan? Het zal dan vaak vooral gaan om meubelstukken die waardevol zijn, die je niet zomaar weg zou willen doen. In deze blog lees je alles over hoe je veilig en goed je meubels kan opslaan.

Waar kan je je meubels goed en veilig opslaan?

Er zijn verschillende plaatsen waar je je meubels op kan slaan. Je kan je hele schuur, garage of zolder er vol mee zetten met het gevolg dat je zelf je eigen spullen nergens meer kwijt kan. Maar je kan er ook voor kiezen om een opslagruimte te huren. Het is raadzaam je daar goed in te verdiepen voordat je zomaar iets gaat regelen. Wil je hier voorlichting over? Opslag Oss is hier helemaal in thuis en kan je er alles over vertellen.

Onderzoek de opslagmogelijkheden

Er zijn verschillende dingen die meewegen in de mogelijkheden voor het opslaan van je meubelen. Is het de bedoeling dat je de meubelen voor langere tijd opslaat of ga je het uiteindelijk toch van de hand doen? Er zijn goedkope opslagmogelijkheden maar ook duurdere. Kijk eerst goed om je heen voordat je een definitief besluit neemt.

Hoe berg je je meubels op

Het is aan te raden om de meubelen die je op wil slaan in de opslag goed te beschermen. Het zou jammer zijn als de meubels beschadigd zouden raken en niet meer te gebruiken zouden zijn. Maar hoe bescherm je je meubelen dan het best? Besef je goed dat het goed en veilig opbergen van je meubelen best wel wat zorg en tijd van je vergt.

Maak alle meubels goed schoon

Wanneer je alles goed schoon hebt gemaakt voordat je de spullen in de opslag zet helpt dat bacteriën en schimmels te voorkomen. Ook zal het ontstaan van onaangename geurtjes hiermee worden voorkomen.

Haal de meubels uit elkaar

Haal de meubels, zo veel als mogelijk is, op de locatie waar ze staan uit elkaar. Dit zorgt voor een flinke besparing aan ruimte die je nodig hebt in de opslag die je hebt gekozen. Het maakt ook nog eens het inpakken van je opslagruimte makkelijker. Zorg er wel voor dat je alle schroeven en andere losse onderdelen in een zakje stopt met een label waar op staat van welke kast iets is.

Laat geen voedselresten achter

Het is van groot belang dat je er voor zorgt dat je in de opslag geen voedsel of voedselresten opslaat. Je weet nooit hoe lang die spullen daar moeten staan. Het trekt dan ongedierte en insecten aan die ook weer de meubelen kunnen aantasten op termijn.

Bescherm je meubelen en spullen

Bescherm je meubelen en spullen door uit voorzorg je glazen deuren of tafelbladen in te pakken met bubbeltjesplastic. Dit helpt schade voorkomen. Mocht je dozen gebruiken voor extra beveiliging dan is het slim om platte dozen te gebruiken die ongeveer net zo groot zijn als het in te pakken deel. Wanneer je die allemaal goed inpakt kan je veilig spullen in opslagruimte Uden achterlaten