Het zeep huisje
Image default
Toerisme

Op reis naar Iran: vergelijk je reisverzekering

Wat vroeger een land was waarvan iedereen dacht dat het gevuld was met gevaar en liefhebbers van kernwapens, is vandaag de dag de bestemming geworden met de meest exponentiële groei van het toerisme in de wereld.

Van de meest gastvrije mensen tot de oudste geschiedenis, prachtige architectuur, de meest desolate woestijnen, groene bergen, eilanden, en vele andere dingen, langzaam beginnen reizigers te beseffen dat Iran de ultieme bestemming is.

Maar omdat Iran pas sinds kort open is voor het toerisme, is reizen in Iran niet zo gemakkelijk. Het land kent een aantal moeilijkheden en eigenaardigheden, variërend van strenge islamitische regels tot problemen met creditcards en zelfs de noodzaak om een speciale reisverzekering af te sluiten. Lees hier alles over een reisverzekering vergelijken voor Iran.

Beste tijd om naar Iran te reizen

Iran is een uitgestrekt land met vele klimaatzones, die variëren van de droge gebieden aan de Perzische Golf tot de waterrijke gebieden in de noordwestelijke provincies.

De noordelijke bergen kunnen het best worden bezocht in het late voorjaar, de zomer en het vroege najaar. De klassieke Perzische steden Esfahan, Yazd, Kashan en Shiraz daarentegen kunnen ’s zomers bloedheet worden, zodat de winter, de lente en de herfst de beste maanden zijn om ze te bezoeken.

Bovendien moeten de zuidelijke provincies, waaronder het eiland Qeshm, Bandar Abbas, enz. worden vermeden tijdens de zomermaanden, omdat de temperaturen er kunnen oplopen tot 50ºC en de lucht er extreem vochtig is.

Ten slotte heeft Teheran extreem koude winters en overdonderend hete zomers. Daarom zijn de lente en de herfst de ideale maanden voor een reis naar Iran.

Je kunt de Perzische steden ook tijdens de zomermaanden bezoeken, geen probleem, maar wees gewoon voorbereid op de hevige hitte!

Reistips voor accommodatie in Iran

Vanwege de sancties staan er op websites als Booking.com geen hotels in Iran vermeld.

Hoe boekt u een hotel in Iran?

  • Via een telefoontje

  • Je gaat gewoon naar het hotel en probeert je geluk

  • Via een reisbureau (als je op rondreis gaat)

Couchsurfen in Iran

Als je een budget hebt, moet je weten dat Couchsurfing erg populair is in Iran en een geweldige manier om ondergedompeld te raken in de lokale cultuur, aangezien Iraniërs bijzonder gastvrij zijn en je waarschijnlijk als een koninklijke gast behandeld zult worden.

Houd er echter rekening mee dat sommige gastheren zeer intens kunnen zijn en de hele tijd bij je willen zijn.

Verzekering voor reizen naar Iran

De meeste reguliere verzekeringsmaatschappijen dekken reizen in Iran niet – Vanwege de sancties zullen populaire verzekeringsaanbieders je niet dekken. 

Als je geen reisverzekering Iran hebt, moet je die op de luchthaven kopen – Als je geen geldige polis hebt voor reizen in Iran of, in feite, als je die niet kunt bewijzen, zullen ze je dwingen er een te kopen voordat je het reisvisum krijgt.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl