Het zeep huisje
Image default
Toerisme

OVERWEEG TE HUURAUTO VAN EEN LOKAAL BEDRIJF OP CURACAO

Wilt u uw resort verlaten en meer van het eiland ontdekken? Dan is het huren van een auto op Curacao de perfecte optie.

Tijdens onze week in het paradijs hebben we een paar dagen onze eigen wielen gehuurd, zodat we de beste stranden van Curaçao konden ontdekken, wat tijd in de hoofdstad konden doorbrengen en we konden proberen een beetje meer te ontdekken van wat het eiland zo speciaal maakt; we raden u ten zeerste aan hetzelfde te doen tijdens uw vakantie.

Wat zich in een resort afspeelt, is immers niet representatief voor het dagelijkse leven op Curaçao.

Er zijn echter een paar dingen waarvan we denken dat u ze zeker moet weten voordat u uw auto boekt en op pad gaat.

OVERWEEG TE HUUR VAN EEN LOKAAL BEDRIJF

Een deel van de reden waarom onze huurauto zo betaalbaar was, was omdat we van te voor geboekt hadden bij een lokaal bedrijf (Veilig Auto Huren Curacao). Het was handig omdat zij ons bij de luchthaven opgehaald hebben en aan het einde van de vakantie ook weer terug gebracht hebben.

Als we Curaçao opnieuw zouden bezoeken, zouden we weer bij hetzelfde bedrijf huren. De prijzen zijn goed te doen en de keuze uit verschillende modellen auto’s is groot. Auto Huren Curacao Airport was een stuk duurder.

 

KEN DE LOKALE SNELHEIDSBEPERKINGEN

Toen de dame in het autoverhuurkantoor ons informeerde over de lokale snelheidslimieten, dachten we niks geks. Pas toen we op de weg reden merkten we dat veel mensen zich helemaal niet aan deze snelheden houden. Ook is er bijna nergens goed te zien wat de maximale snelheid is voor die specifieke weg. We hebben gewoon rustig met het verkeer mee gereden, dan is er niks aan de hand. Er zijn ook geen snelheidscamera’s op het eiland.

 

PAS OP VOOR DIEREN

Er zijn veel straathonden en katten en leguanen, dus houd er rekening mee als je rijdt! Meestal zie je wel een hond land de weg maar als ze even niet opletten kunnen ze zo op de weg schieten.

Pas ook op voor kuilen. Over het algemeen zijn de wegen op Curaçao redelijk goed, maar er waren bepaalde stukken met meer dan een handvol grote gaten. Als je gewoon rustig rijdt, zouden ze je weinig last van hebben.maar ik raad u aan om op te letten als u in het donker of na een regenbui rijdt (en niet wilt dat uw huurauto kapot gaat).

 

PARKEREN OP CURAÇAO

Wat wij mee hadden gekregen is dat het parkeren in de stad betaald parkeren was en verder op het eiland gratis. Toen wij er waren was zelfs het parkeren in de stad gratis. Van de lokale mensen hoorde we dat dit ook zomaar weer kan veranderen. Verder hebben wij alleen maar bij 2 stranden een klein bedrag voor het parkeren moeten betalen.

Waar u ook parkeert op Curaçao, laat geen waardevolle spullen in het voertuig achter. En vergeet niet te proberen in de schaduw te parkeren, vooral als u de auto een tijdje verlaat, anders wordt het interieur uitzonderlijk warm.

ALLES IS 10 TOT 45 MINUTEN WEG

Dit is iets waar we de hele week grappen over maakten. Maar het is echt waar!

Curacao is echt vrij klein, maar de attracties en stranden zijn verspreid over de breedte. Dit betekent dat, zoals we al zeiden, een auto essentieel is, en ten tweede, overal duurt het ongeveer 10 tot 45 minuten om er te komen!

Ten slotte raden we, zoals altijd bij autoverhuur, aan om nooit veel lager dan 1/3 van uw brandstoftank te gaan zonder te tanken. Er is een groot aantal benzinestations op het eiland, maar de meeste zijn geconcentreerd aan de oostkant, met minder opties in het westen. Deze kaart heeft een handig overzicht van de tankstations van Curaçao, en noteer waar u het dichtst bij bent voordat de brandstoftank te dicht bij droog loopt!

Het huren van een auto op Curacao is dus een echte aanrader. De beste manier om zo het prachtige paradijs te ontdekken op je eigen tempo.

Gerelateerde artikelen

Op reis naar Iran: vergelijk je reisverzekering

Momenten van Antwerpen.