Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Schade, Diefstal en Meer: Begrijp de Dekkingen van een e-bike verzekeren

E-bikes worden steeds populairder en dat is niet zo vreemd. Ze zijn namelijk milieuvriendelijk, snel en goed voor je gezondheid. Maar met een e-bike op pad gaan kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo is er altijd kans op schade, diefstal en bijvoorbeeld pech onderweg. Het is daarom verstandig om een e-bike verzekering af te sluiten. Maar hoe weet je welke dekking bij jou past? In deze blog leggen we je daarom alles uit over de dekkingen van een e-bike verzekering.

Diefstaldekking

Wanneer je e-bike gestolen wordt, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Met een diefstaldekking ben je dan wel verzekerd. Het is wel belangrijk om te kijken wat er wel en niet verzekerd is. Zo is het bijvoorbeeld vaak zo dat je alleen verzekerd bent als je e-bike op slot stond met een ART-goedgekeurd slot. Daarnaast kan er ook een maximum uitkeringsbedrag zijn vastgesteld. Het is daarom verstandig om verschillende diefstaldekkingen naast elkaar te leggen als je een e-bike verzekering afsluit.

Schadedekking

Het kan altijd gebeuren dat je schade oploopt met je e-bike. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanrijding of een valpartij. Bij een schadedekking ben je hiervoor verzekerd. Maar houd er wel rekening mee dat bepaalde zaken zoals normale slijtage, opzet en eigen schuld niet onder de dekking vallen. Controleer daarom goed waarvoor jij verzekerd bent bij het afsluiten van de verzekering.

Pechhulp

Niets is vervelender dan met pech onderweg staan. Met een pechhulpdekking ben je hiervoor verzekerd. Dit geldt niet alleen voor pech onderweg, maar ook wanneer je thuis problemen hebt met je e-bike. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan accuproblemen of een defecte motor. Met een pechhulpdekking word je snel geholpen en kun je snel weer op pad.

Aansprakelijkheid

Wanneer je met je e-bike schade veroorzaakt aan iemand anders, dan ben je daarvoor aansprakelijk. In principe is hiervoor je WA-verzekering voldoende, maar het kan goed zijn om te kijken of er een e-bike-dekking is die hiervoor extra verzekerd is. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd voor schade die je per ongeluk tijdens het parkeren aan een auto van iemand anders toebrengt.

Accessoires dekking

E-bike accessoires zoals een navigatiesysteem, een kinderzitje of een fietstas zijn vaak niet standaard meeverzekerd als je een e-bike verzekering afsluit. Met een accessoires dekking kun je dit wel laten verzekeren. Zo ben je zeker van een vergoeding bij beschadiging, verlies of diefstal van deze accessoires.

 

Het afsluiten van een e-bike verzekering kan je veel zorgen besparen wanneer er iets vervelends gebeurt. Door te kiezen voor specifieke dekkingen kun jij jezelf het beste beschermen. Het is daarom goed om te kijken welke dekkingen het best bij jouw situatie past. Zo weet je zeker dat je veilig en verzekerd op pad kunt met je e-bike.

 

Brom: unive.nl.