Het zeep huisje
Image default
Wijn

Waarom je de Masseria Borgo dei Trulli wijnen moet proberen

Ben je al bekend met het Masseria Borgo dei Trulli wijnhuis? Ze staan bekend om het maken van intrigerende en uitgesproken wijnen. Deze zijn toegankelijk voor een breed publiek. Dit onderscheid ze van vele wijnhuizen. Wijnhuis Masseria Borgo dei Trulli gelooft dat de essentie van een goede wijn zit in geweldig fruit, hard werken en vooral een grote passie voor wijn maken. 

Maar zijn echt alle wijnen van Masseria Borgo dei Trulli van hoogwaardige kwaliteit? Je ontdekt het in dit blog en waarom je vandaag nog een glas moet proberen.

Waarom zijn de wijnen van Masseria Borgo dei Trulli zo bijzonder?

Nog voor we vertellen waarom Masseria Borgo dei Trulli wijnen het proberen waard zijn, duiken we wat dieper in op waarom ze zo bijzonder zijn. Want wist je dat de drijvende kracht achter dit iconische wijnhuis Orion Wines is? Zij gaven Masseria Borgo dei Trulli het podium, waardoor ze bekend werden onder een breed publiek. De zuidelijke regio van Puglia (in de hak van Italië) zagen ze een enorme potentie. Met name de ligging was hierbij bepalend.

Zo beschikt deze regio over een unieke bodemsamenstelling, een uitstekend microklimaat en oude bestaande wijngaarden. Een beter scenario is bijna niet denkbaar, wanneer het gaat om het maken van fantastische wijnen. En zo begon het. Kleine lokale wijnbouwers gingen de samenwerking aan, om te komen tot een mooi portfolio aan wijnen. Al duurde het niet veel langer voor Orion Wines tot het besluit kwam om een eigen wijnmakerij op te zetten in het hart van de vruchtbare regio van Salento. Hier ligt de oorsprong van Masseria Borgo dei Trulli. 

Het geheim van Masseria Borgo dei Trulli zit in de manier van wijn maken

Alle omstandigheden zitten mee voor het maken van de beste wijnen. Ondanks de grote invloed van het klimaat en bodemsamenstelling op de smaak, moet je de manier van wijn maken niet onderschatten. Masseria Borgo dei Trulli gebruikt de methode ‘giro del piccolo’, ook wel het draaien van de bladsteel genoemd. Zo knijpen ze met een plat tangetje de steel (waar de druiventros aan hangt) samen. Het is een belangrijke stap, omdat het samenknijpen de sapstromen blokkeert tussen de stok en de druiventros. De tros droogt hierdoor langzaam in. 

De tros drogen ze 10 tot 15 dagen in. Binnen dit proces ontstaat een verdamping wat zorgt voor een hogere concentratie aan suikers en aroma’s. Hebben de druiven het gewenste smaakprofiel? Dan is het tijd om te oogsten. Heel voorzichtig plukken ze iedere tros met de hand. Dit is een delicate taak, omdat je op moet passen dat de trossen niet uit elkaar vallen. De druiven handmatig oogsten is een arbeidsintensieve taak, maar essentieel voor de smaakbeleving. 

De meest rijke wijnen om te proberen

Het smaakprofiel van Masseria Borgo dei Trulli is bijzonder te noemen. Zeker wanneer je kiest voor het Salice Salento wijnbouwgebied. Masseria Borgo dei Trulli bestaat uit drie wijngaarden, waarvan deze een stuk ouder is dan Roselle en Pasano. De Salice Salento druiven zijn van zeer hoge kwaliteit. De dikke en stevige schillen van de druiven zijn perfect voor een lange inweektijd tijdens de vinificatie. De hoge schil extractie, die hierdoor ontstaat, zorgt voor een rijke en zijdezachte wijn. Doordat de wijn rijk is aan tannines, is deze perfect om te rijpen op eikenhouten vaten.

Dus waarom je Masseria Borgo dei Trulli wijnen moet proberen? Wanneer je een wijnliefhebber bent dan wil je een wijn die niet alleen toegankelijk, maar van de hoogste kwaliteit is. De ambacht, zorg en passie van het wijnhuis zorgt voor een selectie aan bijzondere wijnen die smaken naar meer. Ben je al overtuigd? Het is aan jou om deze wijn te proberen. Je krijgt er geen spijt van.

 

https://www.vinify.nl/wijnhuis/masseria-borgo-dei-trulli