Het zeep huisje
Image default
Verbouwen

Een goed slot aanschaffen

Een goed slot aanschaffen

Het aanschaffen van een deurslot doe je niet zomaar even, omdat er veel verschillende soorten sloten zijn. Het is belangrijk dat je een deurslot aanschaft die voor de toepassing geschikt is. Een voordeur slot is een heel ander slot, dan een slot dat je voor het toilet gebruikt. De laatste jaren worden er hoofdzakelijk cilindersloten gebruikt. Bij deze soort sloten worden ze aangedreven door een sleutelbediende cilinder. Wanneer je alleen naar het slot kijkt, kun je kiezen uit een opdekslot en een insteekslot. Het insteekslot zit in de deur verwerkt terwijl het opdekslot op de binnenzijde van de deur zit. Je moet bij de aanschaf van een voordeur slot en achterdeur slot er een nemen met een kerntrekbeveiliging. Dat moet je doen voor de veiligheid.

Wanneer je een cilinderslot koopt zonder kerntrekbeveiliging

Wanneer een inbreker van plan is om bij je in te breken, is dat gemakkelijk als je een slot hebt met een cilinder zonder beveiliging. De inbreker zal om in te breken een geharde schroef bij zich hebben, een accu tol en een klauwhamer. De inbreker draait de geharde schroef in het sleutelgat en daarna zal hij het slot inwendig afbreken. Dan kan hij eenvoudig bij je naar binnen. Om je woning te beveiligen, moet je dus een slot kopen waarbij de inbreker niet bij de cilinder kan komen. Je moet een slot nemen waarbij de cilinder is beveiligd. Dat beveiligen kun je doen door gebruik te maken van een trekker beveiligingsplaat. De inbreker moet de cilinder niet stuk kunnen maken. Dat kan door het gebruik van een slot met een beveiliging met een 3 sterren SKG-keurmerk. Door zo’n slot te gebruiken, weet je zeker dat je je woning goed beveiligd hebt.

Kerntrek beveiliging toepassen bij cilindersloten

Je moet ervoor zorgen dat de slotplaat aan de buitenzijde de cilinder afschermt. Ook moet de buitenplaat, die over de cilinder komt, er niet afgeschroefd kunnen worden. De buitenplaat wordt vanaf de binnenzijde met twee of vier schroeven vastgemaakt. Voor een goede kerntrekbeveiliging moet je rekenen op ongeveer € 100. Een goedkoop cilinderslot kan voor veel ellende zorgen. Wanneer je ’s avonds thuiskomt en ziet dat er ingebroken is, omdat de cilinder is stukgemaakt, heb je veel problemen. Neem in zo’n geval contact op met een gecertificeerde slotenmaker. Hij weet wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat je weer met een gerust hart kunt gaan slapen. De andere dag zal hij terugkomen om alles na te kijken en als het nodig is aan te passen.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/