Het zeep huisje
Image default
Woningen

Tips bij het kiezen van de juist lamp

Decoreren met neutraal gekleurde lampen die zorgen voor voldoende verlichting is makkelijker dan het lijkt. Je moet met allerlei dingen rekening houden voordat je er een kiest. Lees de volgende tips goed door en je zult in mum van tijd een geweldige lamp voor je kamer kunnen uitkiezen.

Kies de kleur, afwerking en maat

Neutraal gekleurde lampen, zoals witte lampen, moeten de algehele ruimte aanvullen en bijdragen aan de sfeer. De juiste lamp helpt je om een ​​bepaalde look of feel te krijgen. Het is dus belangrijk dat je er een kiest die bij de rest van je interieur past. Lampen zijn er in verschillende maten, vormen, kleuren en afwerkingen. De kleur mag niet te fel of te donker zijn en het moet in harmonie zijn met andere meubelstukken in de kamer. Het formaat moet ook geschikt zijn voor waar je het wilt plaatsen. Een kleine lamp ziet er misschien niet goed uit op een grote tafel, maar kan goed werken voor een bijzettafel.

Bepaal het doel van de ruimte

Bij het kiezen van je lamp is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met het formaat en de vorm van de lamp, maar ook met het gebruik ervan. Een woonkamer heeft bijvoorbeeld andere verlichting nodig dan een kantoor. In een woonkamer wil je misschien een kleinere tafellamp die veel licht geeft en toch subtiel genoeg is om geen afbreuk te doen aan je inrichting. Als je kinderen of huisdieren hebt, wil je misschien fel gekleurde lampen met zachte randen.

Houdt rekening met de stemming

Je moet nadenken over de sfeer die je wilt creëren. Als de kamer waar je je lamp gaat plaatsen wordt gebruikt voor ontspanning, dan is een lamp met een schaduw die donkerder is dan de voet misschien wel het beste. Op deze manier kun je een ​​gezellige of intieme sfeer creëren. Wil je daarentegen meer licht in je woon- of slaapkamer en het helder en strak houden? Kies dan voor lichtere tinten in plaats van donkere.

Kies mogelijke decoratieve elementen in de kamer

Nadat je je behoeften en voorkeuren hebt bepaald, is het tijd om na te denken over hoe de lamp in het bestaande decor zal worden opgenomen. Wordt de lamp het middelpunt van de kamer? Wordt het een finishing touch? Zal het gewoon als accent dienen? De klassieke benadering is om een ​​lamp als middelpunt in je ruimte te gebruiken. Het maakt niet uit of het nu op een salontafel is of boven je nachtkastje. Als dat is wat je zoekt, zoek dan naar lampen met gedurfde lijnen of patronen die zich kunnen onderscheiden van andere elementen in de kamer.