Het zeep huisje
Image default
Mode en Kleding

5 tips om je schoenen wit te houden

Hoe houd je witte schoenen mooi wit? Nu het voorjaar eraan komt, is het tijd om je witte schoenen weer te dragen. Maar ze worden snel vies en kunnen niet goed tegen vocht. Mason Garments heeft een paar handige tips voor je om je schoenen langer wit te houden. Meer weten? Lees dan verder!

Beschermen met een waterproof spray

Bescherm ze allereerst met een waterproof spray of nano protect spray. Deze beschermende laag voorkomt dat vuil en vocht je schoenen aantasten. Het is aan te raden om de spray vanaf ongeveer 30 centimeter afstand gelijkmatig over je schoenen te spuiten. Laat ze vervolgens 30 minuten drogen en herhaal dit proces ongeveer elke 30 dagen voor optimale bescherming.

Schoonmaken met sneaker reiniger

Witte schoenen kunnen helaas niet altijd schoon blijven. Als je schoenen vies zijn geworden, is het tijd om ze grondig schoon te maken. Gelukkig is er speciale sneaker reiniger beschikbaar die ontworpen is om vuil en vlekken van witte schoenen te verwijderen. Deze reiniger dringt diep door in de stof van de schoenen en pakt zelfs de hardnekkige vlekken aan.  Maak je schoenen eerst vrij van stof met behulp van een premium borstel. Verdun een beetje cleaner met lauw water en gebruik bij voorkeur een zachte borstel om de schoenen grondig schoon te borstelen. Na het schoonmaken kun je de schoenen drogen met een microvezel doek.

Opbergen op een donkere en droge plek

Draag je ze al een tijdje niet? Berg ze dan goed op! Spuit ze eerst in met een beschermspray. Kies bij voorkeur voor een donkere en droge opbergplek, omdat witte schoenen gevoelig zijn voor verkleuring door zonlicht.

Onderhoud ze goed

Daarnaast moet je ze regelmatig onderhouden. Je wilt voorkomen dat vuil zich opbouwt. Spuit je schoenen daarom regelmatig in met een vuilafstotende spray voordat je ze draagt. Na elke keer dragen kun je ze afvegen met een microvezeldoek om vuil te verwijderen en de witheid te behouden.

Kom snel in actie bij vlekken

Reageer snel zodra er een vlek op je witte schoenen verschijnt, anders dringt die dieper door in het materiaal. Reinigen de vlek eerst met een microvezeldoek en wat water. Het type materiaal van je schoenen bepaalt vervolgens de juiste aanpak. Als het om wit leer gaat, gebruik dan ook een microvezeldoek om vuil te verwijderen. Beschadigd leer kan hersteld worden met schoensmeer of leerverf, maar wees voorzichtig met schurende producten zoals tandpasta en vermijd de wasmachine. Stoffen sneakers kunnen in de wasmachine worden gewassen, maar niet te vaak om de pasvorm te behouden. Voor suède schoenen is een speciale suèdeborstel ideaal om vuil te verwijderen. De schoenen moeten droog zijn voordat je voorzichtig borstelt. Rubberen zolen kunnen eenvoudig worden gereinigd met een natte microvezeldoek, terwijl nagellakremover de hardnekkige vlekken weg kan halen. Succes!