Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Anti allergie kussensloop voor een goede nachtrust

Word je elke ochtend wakker met tranende ogen of een loopneus? Kom je maar niet van die verkoudheid af? Het zou heel goed kunnen dat je een huisstofmijtallergie hebt. Om je dag weer uitgerust en allergie-vrij te beginnen, kan een nieuw anti allergie kussensloop wonderen doen!

De miniscule boosdoener: huisstofmijt

Als je last hebt van huisstofmijtallergie ben je overgevoelig voor de uitwerpselen van een miniscule spinachtige. Huisstofmijten zijn met hun geringe omvang van slechts 0,3 mm haast onzichtbaar voor het blote oog. De kleine beestjes nestelen zich graag in donkere plekken waar het 20–30 °Celsius is en de relatieve luchtvochtigheid 60–80% bedraagt. Hun favoriete voedingsbron is huidschilfers van mensen of dieren. Zodoende zijn geliefde verblijfplaatsen voor de mijten onder andere matrassen, hoofdkussens, tapijt en gordijnen. Huisstofmijten zijn in principe ongevaarlijk, maar veroorzaken voor mensen met een allergie vervelende reacties.

Hoe weet ik of ik allergisch ben?

Een allergie voor huisstofmijt kan verschillende klachten veroorzaken. Veel voorkomende symptomen zijn slecht slapen, een verstopte neus, snotteren, niezen, hoesten, jeukende neus en ogen, astma en eczeem. Zijn bovenstaande symptomen herkenbaar? Onderneem dan actie en ga naar je huisarts. Hij of zij kan door middel van een allergietest uitsluiten of het inderdaad een huisstofmijtallergie betreft. Met de juiste maatregelen kan je vervolgens een heleboel doen tegen je klachten.

Anti allergie kussensloop en een schoon matras

Als je inderdaad allergisch blijkt te zijn, is het zaak om je huis zoveel mogelijk mijtvrij te maken. Een schoon en stofvrij huis is hiervoor van groot belang. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je bed altijd schoon en fris is. Dit kan je doen door je dekens, matras en kussens regelmatig te wassen en luchten. Ook kan het geen kwaad een anti allergie kussensloop aan te schaffen. Zo’n kussensloop is van materiaal gemaakt waar huisstofmijt niet doorheen kan. Op deze manier kan de mijt zich dus niet in je kussen nestelen. Een goede nachtrust begint bij een bed zonder huisstofmijt!