Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Geld besparen in december

December is weer begonnen en voor veel mensen is dit een dure maand. De feestdagen komen er weer aan en de cadeautjes moeten ingekocht worden. Ook een uitgebreid kerstdiner is niet al te goedkoop en veel mensen geven aardig wat geld uit aan vuurwerk. Al met al is december een dure maand. Als je wat krapper in je budget zit, dan is dat in deze maand best wel lastig. In dit artikel lees je een paar handige tips om op financieel vlak de decembermaand door de komen!

Laten we beginnen met een kerstdiner. Je wilt iets meer uitpakken dan op een gewone doordeweekse dag en je wilt iets feestelijks op tafel zetten. Dit hoeft niet veel duurder te zijn, zolang je maar slim nadenkt over je inkopen. Zoek een gerecht waar je niet te veel ingrediënten voor nodig hebt en in ieder geval niet te dure ingrediënten. Koop deze boodschappen vervolgens bij een wat goedkopere winkel, zoals de Aldi of de Lidl en zoek naar goedkope varianten in plaats van A-merken.

In de wintermaanden staat de verwarming vaak de hele dag aan. Dit is lekker warm, maar niet goed voor je portemonnee! (en het milieu..). Daarom is het slim om eens na te denken over een hybride warmtepomp of een combiwarmtepomp. Deze pompen zijn een natuurlijke manier van energie opwekken, waardoor je geen of minder gas nodig hebt om je huis op te warmen.

De laatste tip gaat over vuurwerk. Hier ben je al snel honderden euro’s aan kwijt en in een kwartiertje heb je het allemaal de lucht in geschoten. Misschien is het een goed idee om samen met je buren vuurwerk te kopen. Dan betaal je allemaal een klein deel en kun je met z’n allen van het mooie vuurwerk genieten. Je kunt ook naar een vuurwerkshow gaan! Dan is vaak gratis of voor een klein prijsje en het vuurwerk is daar vaak mooier dan wat je zelf in huis zou halen.

https://techneco.nl/