Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Heerlijk klussen

Ben jij ook iemand die lekker van klussen houdt? Lekker in het huis en in de tuin bezig zijn. Het is een leuke bezigheid om even te gaan klussen. Bij klussen kan je denken aan het in elkaar zetten van kastjes, het repareren van dingen in je huis spullen in elkaar zetten. Klussen is een heel groot begrip. Eigenlijk ben je nooit klaar met klussen. Tijdens een verhuizing blijf je maar bezig met klussen. Een van de dingen die je ook vaak moet doen bij een verhuizing is verven. Verven doe je ook als je niet verhuist. Je tuinhuisje, schutting of schuur kunnen misschien wel weer een kleurtje gebruiken. Verven moet namelijk eens in de zo veel jaar. De verf gaat er langzaam vanaf door de weersomstandigheden. Ik me voorstellen dat je je muren in huis of in je slaapkamer om de zoveel tijd weer een ander kleurtje wilt geven, voor een frisse nieuwe uitstraling.

Kalkverf
Je kan een sterke matte kalkverf kopen en gebruiken voor alle ondergronden zoals behang, stuk, multiplex en gipsplaten. Kalkverf is tegenwoordig erg populair, maar hoe komt dat? Het komt omdat deze verf een mooi mat effect oplevert. Buiten kalk verf heb je ook Moose Färgdit is een Zweedse verf, die een licht verstrooiend effect geeft. Dit is net als kalkverf, alleen is het effect bij de Zweedse verf net iets sterker. De verf vult niet op. Dit betekent dat de structuur van de ondergrond precies hetzelfde blijft als dat die was. De Moose färg verf is een goed alternatief voor kalkverf. De verf is duurzamer en sterker dan kalkverf.

Tips voor schilderen
Voordat je gaat schilderen is het belangrijk om te kijken of de toplaag van de muur poederig is als dit het geval is, behandel dit dan eerst met fixeer. Om de kans op vlekvorming en banen zo klein mogelijk te houden, is het slim om de verf vol op te zetten en uiteraard goed te verdelen. Als je je muur nog nooit geverfd hebt, dan kan deze veel verf opslokken. Gebruik dan eerst een roller met het verven van je muur. Het handig om eerst de kantjes van je muur te verven met een kwast, zodat je de muur snel kan verven zonder dat je uitschiet bij de kantjes. Met deze tips kan jij goed aan de slag met verven!

http://www.moosefarg.nl