Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Een kozijn, wat is het precies?

In de maneschijn, in de maneschijn, klom ik op een trapje door het raamkozijn. Dit kinderliedje is natuurlijk bij vrijwel iedereen bekend. Wat bij niet iedereen bekend is, is wat een raamkozijn precies is, hoe je deze kan installeren en waarvoor deze dient.

Wat is een raamkozijn nou precies?

Heel simpel gezegd; een rechthoekig raamwerk waarin ruiten worden geplaatst. Je hebt kozijnen van hout, maar ook van andere materialen zoals aluminium, staal of kunststof. Deze nieuwe manieren worden vaak gebruikt als vervanging voor het hout om onderhoud als regelmatig schilderen te voorkomen.

De verschillende raamkozijnen

De houten kozijnen zijn goed bestand tegen extreme weersomstandigheden en kunnen met goed onderhoud ook erg lang mee. Ze zijn makkelijk te schilderen en hebben een warme uitstraling. Verder hebben de houten variant ook een hoge isolatiewaarde. Een nadeel voor deze houten variant zijn wel de kosten die ze meebrengen.

Kunststof kozijnen brengen een moderne inrichting mee, ze zijn er in veel kleuren, diktes en modellen waarbij er altijd wel één is die in jouw huis past. De kunststof variant is makkelijk te onderhouden (eigenlijk alleen afstoffen) en hierdoor erg goedkoop, niet alleen door de onderhoudskosten die laag zijn maar ook door de aanschafkosten.

Daarnaast heb je ook aluminium, deze gaan erg lang mee en zijn onderhoudsarm. Verder zijn ze geluidsisolerend en inbraakveilig. Wel moet je bij deze kozijnen er op letten dat aluminium niet in aanraking mag komen met veel soorten materialen (lood, cement, koper, hout etc.) en ook eens in de zoveel jaar een goede onderhoudsbeurt nodig hebben.

Het is dus goed om te kijken welke soort kozijnen er binnen je interieur passen, en welke je wilt hebben. Ga je voor een die je mooier vind maar meer onderhoud nodig heeft of ga je voor gemak? Online kozijnen bestellen en nog meer informatie hierover te krijgen kan je vinden op de site van Directeenkozijn.nl.

https://directeenkozijn.nl/