Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Ik ga op reis en ik neem mee… een kerstboom!

Zou dat niet leuk zijn, als je tijdens de kerstvakantie op reis gaat naar een warm land waar ze geen kerstbomen hebben, dat je er dan gewoon eentje mee kan nemen? Een kerstboom is de loop van de eeuwen toch wel echt het universele symbool voor kerstmis geworden. Waar je een kerstboom ziet, daar denk je aan kerstmis. Stel je eens voor dat je in Scandinavië, Rusland of Canada zou wonen, daar is het gewoon bijna het hele jaar rond kerstmis. Bovendien kan je in die landen tenminste nog een keertje een echte witte kerstboom zien, hier in Nederland was de laatste witte kerst al maar liefst 10 jaar geleden. Kan je je dat voorstellen, zo lang geleden?!

Wanneer je tijdens de kerstvakantie gaat skiën of sleeën in bijvoorbeeld Finland, dan hoef je geen eigen kerstboom mee te nemen. Het zou bijna logischer zijn als jij er eentje mee terug naar Nederland zou nemen. Scandinavië is bedekt met naaldbomen, dus in de winter wanneer al die bomen onder gesneeuwd zijn met een dik pak sneeuw, lijkt het haast alsof je je in een sprookjesland bevindt. Dat is echt fantastisch, vooral als je ook nog eens de kans krijgt om het noorderlicht te zien. Dat staat echt op de bucketlist van heel erg veel mensen.

Toch ook in ons eigen kikkerlandje Nederland is het mogelijk om toch een beetje van die magie van een winters landschap in huis te halen. Heb je wel eens van kunst kerstbomen met sneeuw gehoord? Dat zijn dus kunstkerstbomen die helemaal bedekt zijn met sneeuw, het lijkt net echt! Deze winter is de kans klein dat we vakantie ergens anders kunnen vieren, dus daarom moeten wij het buitenland maar naar Nederland halen met kerstmis. En wat is nu een betere manier om dat te doen dan met een besneeuwde kerstboom?!

https://xmasdeco.nl/