Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Verduurzaming met zonnepanelen

Als bedrijf in de eenentwintigste eeuw kun je niet meer achterblijven in de ontwikkelingen voor wat betreft duurzaamheid. Iedere dag stappen honderden bedrijven over op zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen om hun bedrijf te verduurzamen. Echter, niet altijd is duidelijk wat het exacte rendement is van de panelen, wat het mag kosten en welke typen zonnepanelen er eigenlijk bestaan. Wil jij meer informatie inwinnen over zonnepanelen? Lees dan snel verder of raadpleeg de website van Wijsman Duurzaam voor antwoorden op jouw brandende vragen!

Zonnepanelen worden gekenmerkt door zonnecellen, die het daglicht omzetten in stroom. Allereerst is deze stroom gelijkstroom, die een omvormer in bruikbare wisselstroom tovert. Vervolgens kun jij deze stroom gebruiken voor alles dat op elektriciteit werkt. Daarnaast blijkt er een verschil te bestaan in zonnepanelen van Wijsman Duurzaam. De twee soorten die zij aanbieden zijn polykristallijne zonnepanelen en monokristallijne zonnepanelen. Het verschil zit hem uiteraard in het aantal kristallen, die zich in de zonnecellen bevinden. Voor velen zijn de monokristallijne zonnepanelen daarom mooier, want de zonnepanelen zien er egaal uit. Echter, de polykritallijne zonnepanelen zijn goedkoper en leveren bovendien een goed rendement op. Toch is het rendement erop lager dan op monokristallijne zonnepanelen. Deze afweging is om die reden voor ieder bedrijf verschillend. Tot slot willen wij benadrukken dat deze investering zichzelf terugverdiend binnen vijf tot zeven jaar, waarna de stroom kosteloos is. In deze rekensom hoeft niet eens de belastingaftrek of subsidie zonnepanelen meegerekend te worden, dus investeren is het zeker waard!

Twijfelt jouw onderneming nog over een investering in zonnepanelen of zou je graag nog wat meer informatie willen over zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen? Neem dan contact op met de specialisten van Wijsman Duurzaam, die jou graag informeren en adviseren over verduurzaming. Wij kennen de kneepjes van het vak en vertellen met passie over ons vakgebied. Aarzel dus niet om ons te contacteren!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/