Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

De voordelen van een oprolbaar windscherm

Een oprolbaar windscherm wordt ook wel een uittrekbaar windscherm genoemd. Dit windscherm kun je gebruiken om een terras, balkon of veranda af te schermen tegen de wind. Zit je op het balkon en heb je last van de wind? Dan hoef je het windscherm alleen uit te trekken en je zit direct beschut.

Meer en meer mensen verrijken hun terras, balkon of veranda met een oprolbaar windscherm. Dit is niet voor niets het geval. Dit windscherm heeft namelijk drie belangrijke voordelen, die we op deze pagina kort beschrijven.

 

Direct uit de wind

Je kunt heerlijk relaxen op je terras, balkon of veranda, maar je zit toch minder lekker als het hard waait. Koop je een oprolbaar windscherm, dan kun je jezelf op ieder moment tegen de harde en koude wind beschermen. Je hoeft alleen het windscherm naar beneden te trekken en je zit direct een stuk relaxter, helemaal uit de wind.

Geen definitieve maatregel

Een vast windscherm beschermt je altijd tegen de wind. Dit windscherm kun je niet omhoog doen als je geen last hebt van de wind. Bij een oprolbaar windscherm is dit niet het geval. Dit windscherm biedt geen definitieve maatregel tegen de wind, maar een tijdelijke maatregel. Als je geen last hebt van de wind, doe je het windscherm gewoon omhoog.

Uittrekbaar windscherm geeft ook bescherming tegen fel zonlicht

Tot slot biedt een oprolbaar windscherm ook bescherming tegen fel zonlicht. Zit je op een mooie zomerdag op je terras en wordt het in de middag wel érg warm door die felle zon? Dan doe je het oprolbare windscherm naar beneden. Nu zit je niet meer in het directe zonlicht. Je kunt lekker buiten blijven zitten, zonder dat je last hebt van de felle en warme zon.

Bovendien biedt het oprolbaar windscherm bescherming tegen de regen. Zit je op je balkon en gaat het regenen? Dan kan het door de wind ook onder je balkon nat worden. Doe je jouw oprolbare windscherm naar beneden, dan slaat de regen tegen het windscherm aan. Hierdoor word je niet meer nat.

https://www.canvasscherm.nl/windscherm/