Het zeep huisje
Image default
Electronica en Computers

Beveiligingscamera’s die buiten gebruikt kunnen worden

Er zijn vele soorten beveiligingscamera’s op de markt, voor alle soorten omgevingen en budgetten. Dit artikel zal zich richten op beveiligingscamera’s die buiten gebruikt kunnen worden. Dit artikel zal u tonen wat de belangrijkste punten zijn om te overwegen bij de aankoop van een camera, wat te zoeken in een bewakingscamera, en hoe het technische jargon te ontcijferen om te bepalen wat de ene bewakingscamera onderscheidt van de andere. Hier zijn enkele belangrijke zaken om te overwegen:

TE ONDERZOEKEN GEBIEDEN

Wat wilt u specifiek bewaken? Dit lijkt in eerste instantie misschien voor de hand liggend, maar het is de moeite waard om hier even over na te denken. Bent u alleen bezorgd over de vooringang? Hoe zit het met eventuele achteringangen? Is het mogelijk om de binnenkant van de locatie te bereiken via een gebroken raam? Zijn er ingangen tot het gebouw via het dak? Afhankelijk van wat u wilt doen, hebt u misschien meer dan één camera nodig voor wat u wilt bereiken. Eén camera die op de vooringang is gericht, kan bijvoorbeeld niet voldoende zijn als de indringer gemakkelijk vanuit een aangrenzend gebouw op uw gebouw kan springen en via een toegangsdeur op het dak naar binnen kan gaan.

Een ander punt om te overwegen is de kijkhoek van uw camera. Hoe breder het ‘shot’, hoe meer uw camera kan vastleggen, en ook extra details in de periferie van de camera. Een bredere kijkhoek heeft over het algemeen de voorkeur, omdat dan meer details worden vastgelegd.

HOE GOED MOET UW BEELD ZIJN?

Wat de kosten van de camera kan opdrijven, is de beeldkwaliteit of de resolutie. Dit is het verschil tussen een korrelig, wazig beeld en een scherp beeld van hoge kwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe beter het beeld (en hoe hoger de prijs). Houd er rekening mee dat als u de beelden opneemt om ze te bewaren voor het nageslacht, camera’s met een hogere resolutie meer opslagruimte nodig hebben. Hierover meer in een ander artikel.

Laat de indeling van uw locatie bedrade camera’s toe, of zijn er draadloze camera’s nodig? Dit is een belangrijk punt om in gedachten te houden. Bedrade camera’s zullen meer kosten om op te stellen, afhankelijk van waar de kabels naartoe moeten worden gelegd. Draadloze camera’s bieden flexibiliteit omdat u ze vrijwel overal kunt plaatsen, zolang ze maar binnen bereik zijn. Vergeet echter niet dat het draadloze bereik wordt beïnvloed door muren en andere obstakels, waardoor het geadverteerde bereik van de camera die u overweegt, aanzienlijk kan worden beperkt.

WAAR SLAAT U DE VIDEO OP?

Een andere camerafunctie die u moet overwegen, is of de camera al dan niet bewegingsgeactiveerd kan worden. Bedenk dat als een camera continu opneemt, er meer opslagruimte nodig is. Dit kan ertoe leiden dat u minder opgenomen beelden moet opslaan om over voldoende opslagruimte te beschikken. Een camera met een bewegingssensor zal niet de hele tijd opnemen, wat opslagruimte kan besparen tijdens perioden van weinig activiteit.

Bijkomende kenmerken die u kunnen helpen uw keuze te beperken zijn: zoomfunctie, mogelijkheid tot geluidsopname, nachtzicht, enz.

CONCLUSIE

Zoals u kunt zien, zijn er veel dingen te overwegen bij het kiezen van een bewakingscamera. Onderzoek goed en verzamel alle informatie die je kunt om camera’s te vergelijken. Let op welke camera’s beveiligingsbedrijven kiezen om te installeren, omdat dit een indicator van betrouwbaarheid kan zijn.

 

 

securitythuis

securitythuis nl

https://www.securitythuis.nl/