Het zeep huisje
Image default
Electronica en Computers

Waarvoor gebruik je een powerline adapter?

Waarvoor gebruik je een powerline adapter?

De Powerline adapter kan gebruikt worden voor het beschikbaar stellen van een netwerkverbinding op een andere locatie. Dit kan zijn door verschillende WIFI powerline adapters aan elkaar te koppelen, maar als je een stroomnet met meerdere fases hebt dan kan het ook daarmee. Ook gebruiken mensen deze vaak zodat zij geen kabels door het hele huis hoeven te leggen. De WIFI verbinding of de verbinding via het stroomnet komt op de adapter binnen. Dit betekend dat je dus pas vanaf de adapter een kabel hoeft te trekken. Gamers hebben een hoge snelheid nodig en daarom kiezen zij vaak voor deze oplossing. Ook zijn er vaak meerdere LAN poorten zodat je daar ook verschillende apparaten mee kunt aansluiten.

Als we het gaan hebben over aandachtspunten dan is LAN of WIFI de keuze die mensen als eerste maken. Een bekabelde verbinding zoals LAN haalt vaak hogere snelheden als WIFI alhoewel dat verschil vandaag de dag nog maar klein is. Daarnaast moet je ook goed nadenken over hoeveel adapters je nodig hebt. Heb je meerdere ruimtes dan wil je daar ook gebruik kunnen maken van een snelle verbinding. Een set met 2 of meer adapters is vaak in verhouding wel een stuk goedkoper als dat je 2 losse koopt.

Waar moet je op letten?

Een van de belangrijkste dingen waarop je kunt letten is het label best getest. Dit laat zien dat al veel mensen of bedrijven dit product goed werkend ervaren. Mensen schromen namelijk ook niet om een negatieve review achter te laten en dit geeft je dus een goed inzicht. Vaak worden reviews beloond met een eenmalige korting of kans op een cadeaubon. Ook hiervoor maakt het niet uit of deze positief of negatief zijn en daardoor krijg je dus ook objectieve meningen. Daarnaast moet je ook naar de mogelijkheden in huis kijken. Zo kun je met een stroomnet dat beschikt over meerdere fases een hoge snelheid halen door het internet via dit stroomnet te laten lopen.