Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Een geschikte vloer uitkiezen, hoe pak je dat aan?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Niet alleen neem je afscheid van het huis waar je jarenlang in hebt gewoond, maar ook van de mensen, route naar je werk of school en is het belangrijk dat je je thuis gaat voelen in je nieuwe huisje. Een manier om je goed thuis te laten voelen is door je huis helemaal in te richten naar jouw wensen. Denk aan het meubilair, keuken en badkamer, maar ook het kiezen van een geschikte vloer speelt hier een belangrijke rol in. Het kiezen van een vloer is niet zomaar iets, de kleuren en patronen hebben namelijk veel invloed in hoeverre een huis eruit komt te zien. Gelukkig hebben wij in dit artikel de belangrijkste vragen voor je opgeschreven over hoe je een geschikte vloer uitkiest, dus lees snel verder voor meer informatie! 

Welke type ruimte komt de vloer te liggen? 

Allereerst is het van groot belang om te weten waar je graag een vloer wil plaatsen. Je kunt je voorstellen dat in de badkamer of keuken een andere vloer moet komen te liggen vanwege de hoge vochtgevoeligheid. We adviseren je om goed uit te zoeken waar je graag een vloer wil leggen, maar ook of je eventuele vloerverwarming wil. 

Welke smaak heb je? 

Er zijn natuurlijk honderden soorten vloeren waar je uit moet kiezen. Denk aan laminaat, pvc, marmer noem maar op. Het is daarom belangrijk om te beginnen welke interieurstijl bij je past. Op deze manier wordt het makkelijker om tot een geschikte vloer te komen die bij de meubels staan in je huis.  

Hoe intensief wordt de vloer gebruikt? 

Zeker niet onbelangrijk is het om te weten hoe intensief je denk dat de vloer gebruikt gaat worden. Leg je een vloer op een zolderkamer? Dan kun je voorstellen dat je hier niet een mega dure vloer met dikke slijtlaag hoeft te plaatsen. Heb je veel kinderen en huisdieren? Dan raden we je aan om in de woonkamer een vloer te leggen die bestand is tegen krassen, stoten en vochtschade. 

Wat is je budget? 

Tot slot is het bepalen van een budget voor je vloer van groot belang om te doen. Niemand wil zichzelf in de financiële problemen werken, zeker na een dure verhuizing. Maak dus een begroting voor jezelf wat je ongeveer wil investeren in een nieuwe vloer. PVC ondervloer kopen of op zoek naar de beste renovatieplinten? Dan is Vloervoordeel uw partner!