Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van een pvc-vloer

Iedereen heeft wel eens van pvc-vloeren gehoord. Deze soort vloeren worden tegenwoordig steeds populairder. Over het algemeen hebben alle vloerspecialisten een groot assortiment van verschillende soorten, kleuren en dessins. Een paar voordelen van een pvc-vloer is dat het voor extra comfort en gemak zorgt. In deze blog bespreken we nog een aantal andere voordelen van pvc-vloeren. 

 

Wat is een pvc-vloer?

Een pvc-vloer wordt gemaakt van kunststof en is vrij sterk en flexibel. Het wordt gemaakt van polyvinylchloride en wordt onder anderen ook gebruikt voor kozijnen, speelgoed en verpakkingen. Een pvc-vloer is opgebouwd uit meerdere lagen. Een plak pvc-vloer bijvoorbeeld is vrij flexibel. Deze soort vloeren hebben een slijtlaag van 0,3 tot 0,55mm. Om deze laag zit weer een toplaag omheen van polyrethaan. Deze matte laag wordt ook wel de PU laag genoemd en geeft de pvc-vloer bescherming, zodat deze krasbestendig is. Een pvc-vloer is daarom erg makkelijk te onderhouden!

 

Welke soorten pvc-vloeren kun je kopen?

Zoals eerder genoemd, zijn er ontzettend veel soorten pvc-vloeren. Zo heb je bijvoorbeeld plak pvc, pvc met een natuursteen look of pvc-visgraat. Ook heb je pvc-vloeren met een natuurlijke hout- of tegellook! Op deze manier kun je een pvc-vloer kiezen die het best bij het interieur van jouw huis past! Pvc-vloeren worden op egale ondergronden verlijmd. Hierdoor krijg je een mooi strakke vloer. Wanneer je voor plak pvc kiest, kun je deze het best laten plaatsen door een vloerspecialist (Bebo Parket bijvoorbeeld). Vloeren gemaakt van vinyl vallen ook onder de pvc-vloeren en moeten ook op egale ondergronden verlijmd worden.

 

Waarom kies je voor een pvc-vloer?

De aanschaf van een pvc-vloer heeft ontzettend veel voordelen. Daarom zijn dit soort vloeren zo aantrekkelijk. Het zijn misschien niet de goedkoopste soort vloeren, maar door hun lange levensduur zijn ze het geld zeker waard. Een aantal voordelen van een pvc-vloer zijn: 

  • Het onderhoud van de vloer is minimaal, met een stofzuiger en een dweil krijg je de vloer heel makkelijk schoon.

  • Pvc-vloeren met een houtlook zien er zo natuurlijk en realistisch uit, dat de vloer nauwelijks te onderscheiden is van een echte houten vloer

  • Een pvc-vloer is makkelijk te combineren met vloerverwarming. Dit materiaal geleid de warmte namelijk erg goed. 

  • Pvc heeft van zichzelf een geluiddempende werking, waardoor voetstappen nauwelijks hoorbaar zijn. 

  • Pvc is een duurzaam materiaal doordat het erg lang meegaat.

Ben je dus op zoek naar een onderhoudsarme vloer die veel comfort biedt en waar je jarenlang van kunt genieten, dan is een pvc-vloer een perfecte optie voor jou!

 

https://www.beboparket.nl/