Het zeep huisje
Image default
Woning en Tuin

Schuifdeur plaatsen? Kies voor goede systemen en mooi deurbeslag

Een schuifdeur is een praktische deur. Zeker als je bijvoorbeeld van de woonkamer naar de tuin wilt wandelen en andersom. Een schuifdeur is vooral praktisch, omdat de deur niet draait. Je hoeft dus geen rekening te houden met je inrichting of in de stress te raken als de deur niet een juiste kant opdraait. Deze deur schuif je simpelweg open om naar buiten of naar binnen te kunnen. Maar het is niet allemaal rozengeuren manenschijn, want voor dergelijke deuren heb je goede systemen en mooi deurbeslag nodig. In onze blog vertellen we hier meer over.

Een systeem voor de schuifdeur

Een schuifdeur heeft een goed systeem nodig. Om de simpele reden dat de deur eenvoudig moet zijn te openen en te sluiten en dat het ook soepeltjes gaat. Maar wat houdt een systeem in? De deur heeft een aantal zaken nodig om zijn werk te kunnen doen. Denk dan aan hangrollen, vloergeleiders, afstandhouders, deurstoppers en stalen rails. En niet te vergeten bevestigingsmaterialen! In de regel koop je zowel de systemen als de deuren en het benodigde deurbeslag los en maak je er zelf één geheel van. Of je laat het doen door iemand die handiger is. Dat kan natuurlijk ook! Het grote voordeel is dan dat je bijvoorbeeld bestaande deuren kunt omtoveren tot schuifdeuren. 

Complete pakketten

Het lijkt heel erg spannend om alle benodigde delen los van elkaar te kopen, maar dat valt allemaal wel reuze mee. Toch kunnen wij het ons ook goed voorstellen dat je liever een compleet pakket koopt en in één keer klaar bent. Dat kan natuurlijk ook! Er zijn immers genoeg mogelijkheden om complete pakketten te kopen en te laten leveren. Met als voordeel dat de schuifdeur of -deuren, de benodigde materialen en het deurbeslag in één levering bij je thuis of op kantoor worden afgeleverd. 

Schuifdeur en de bijbehorende systemen in verschillende stijlen

Zowel schuifdeuren als de bijbehorende systemen zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Evenals het deurbeslag dat je voor de schuifdeur nodig hebt. Het maakt dus weinig uit of je een modern, landelijk of klassiek interieur hebt, want de systemen en deuren zijn ook in deze stijlen verkrijgbaar. Een groot voordeel is ook dat je de huidige deuren zou kunnen gebruiken, omdat de systemen en het deurbeslag separaat worden verkocht. Zo kun je dus wel dezelfde stijl blijven hanteren met als groot voordeel dat je met een schuifdeur heel veel ruimte kunt besparen.

Hoe eenvoudig is het om een schuifdeur te plaatsen?

Een schuifdeur is relatief simpel te plaatsen, maar je moet er wel goed over nadenken. Feitelijk zijn er twee soorten systemen als we het hebben over schuifdeuren. Een inbouw- of een opbouwsysteem. Bij een inbouwsysteem verdwijnt de schuifdeur als het ware in de muur en het is dus belangrijk dat hier wel de ruimte voor is. Wanneer die ruimte er niet is ben je gebonden aan een opbouw. Die in de regel ook iets eenvoudiger te plaatsen zijn. Door voor speciale stijlen en deurbeslag te kiezen kun je er dan wel iets bijzonders van maken.