Het zeep huisje
Image default
Hobby en vrije tijd

Messen slijpen in Amsterdam

De stad Amsterdam heeft veel goede plekken om uw keukenmessen te slijpen. Er zijn winkels en familiebedrijven gewijd aan deze taak. Enkele van deze winkels zijn de kookwinkel, graveerstudio, en slijper. Messen slijpen in Amsterdam is niet zo moeilijk als u misschien denkt. Deze winkels verkopen keukenmessen van topkwaliteit en slijpgereedschap voor een verscheidenheid aan taken.
Zwitsers kaaspatroon op het lemmet

De belangrijkste onderhoudsprocedure voor messen is regelmatig slijpen. U moet de slijpsteen met water bevochtigen. Slijp beide kanten van het lemmet door te draaien langs de hoek van het lemmet. Als er een braam is, kunt u die neutraliseren door het lemmet aan beide kanten met een paar krachtige slagen aan elke kant te slijpen. Om een schaar te slijpen, moet u parallelle slagen maken langs de snijkant en vermijden dat u de tegenoverliggende rand raakt.

Het is belangrijk om uw messen goed te slijpen, zodat ze jarenlang meegaan. Als u ze niet goed slijpt, zullen ze sneller bot worden. Het is daarom belangrijk om een messenslijper te gebruiken. U kunt dit thuis doen, maar voor het beste resultaat kunt u ze het beste naar een professionele slijper brengen. De professional gebruikt een aanzetstaal en slijpt de messen tot de exacte rand.
SoftGrip+ coating op het heft

Roestvrijstalen messen vereisen een speciaal soort reiniging om oxidatie te voorkomen. Roestvrijstalen messen mogen nooit worden gereinigd met chloorhoudende producten. Bleekmiddel en andere chemicaliën kunnen roestvrijstalen messen beschadigen. Het is beter om milde zeep en water te gebruiken. Droog de messen vervolgens goed af en bewaar ze op een koele plaats. Zo blijft de kwaliteit behouden en wordt roestvorming voorkomen. Een zachte doek is ook aan te bevelen voor het schoonmaken van messen.
Extra grip tijdens het snijden

Het gebruik van een softgrip messenklem is een uitstekende manier om de fijne afwerking van een mes te beschermen tijdens het slijpen. Dit product is voorzien van een gepatenteerde randgreep die voorkomt dat u grotere messen over het aanrecht sleept tijdens het slijpen. Het heeft ook een anti-slip basis om het mes stabiel te houden tijdens het slijpen. Hij is verkrijgbaar in twee verschillende maten, en is ideaal voor zowel beginnende als ervaren slijpers.

Het gebruik van een leren strop is een andere geweldige manier om messen te slijpen zonder de kosten van een hoonstaal. De unieke vorm maakt het lemmet glad en zorgt voor een vlijmscherpe rand. Het is belangrijk om dit gereedschap na elk gebruik met de hand te wassen en het nooit in de vaatwasser te doen. De lederen strop moet met de hand worden gewassen en mag niet in de vaatwasmachine. Zo voorkomt u dat het vlekken maakt op uw messen.
Roestvrijstalen lemmet

Roestvrij staal is een materiaal dat gemaakt is van chroom, wat betekent dat het niet roest. Het is ook zacht, wat betekent dat het niet zo goed scherp blijft als hardere metalen. Het is ook gevoelig voor corrosie, dus het moet met iets meer zorg worden geslepen. In Amsterdam kunt u uw lemmet laten slijpen door een professional in een plaatselijke winkel.

Om een roestvrijstalen lemmet te slijpen, heb je een speciaal gereedschap nodig, een zogenaamde ’truing stone’. In tegenstelling tot een gewone slijpsteen, is dit type slijpstaal gemaakt van beukenhout. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een comfortabele handgreep. Een goede slijpsteen zorgt voor een gelijkmatig resultaat. Zorg ervoor dat u hem goed droogt en op een koele plaats bewaart. Stop het niet in de vaatwasser of in de gootsteen, want je wilt geen krassen op het blad.