Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Wat kan je doen om je tuin een nieuwe look te geven?

Met name in de zomer wil je van al het moois in de tuin kunnen genieten! Denk aan de planten die langzaamaan in bloei staan, de vlinders en bijen die door de tuin fladderen, enzovoorts. Om niet direct naar binnen te hoeven gaan als het buiten begint te regenen, kan de keuze voor een overkapping interessant zijn. Tevens maakt een overkapping dat je ook in de avond buiten kunt blijven zitten. De overkapping houdt de warmte vast! Daarbij kun je een overkapping, maar bijvoorbeeld ook een veranda combineren met heaters. Geniet van een laatste glas wijn in de avonduren, van onder je overkapping of veranda.  

Het plaatsen van een overkapping is slechts een van de mogelijkheden om je tuin een nieuwe look te geven. Er zijn meer opties! In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje. 

Veranda tegen je woning aan plaatsen 

De tuin wordt vaak gezien als het verlengde van de woonkamer. Het plaatsen van een veranda tegen je woning aan helpt je hierbij. De ruimte onder de veranda kun je heel huiselijk inrichten, met bijvoorbeeld een buitenkleed, een gezellige tuinset en verschillende bloempotten. Vergeet ook de verlichting onder de veranda niet! Zoals reeds genoemd kun je onder het dak van de veranda heaters ophangen, zodat je het niet snel koud hebt buiten. Het is heerlijk om al vroeg in het jaar naar buiten te kunnen! Voor een overkapping, welke bijvoorbeeld tegen de schutting achter in de tuin of tegen een klein schuurtje kan worden geplaatst, geldt hetzelfde. 

Richt de borders in de tuin opnieuw in 

Naast de mogelijkheid om de tuin van een veranda of overkapping te voorzien, kun je ook de borders een nieuwe indeling geven. Hierbij is het belangrijk te kijken naar de hoogte van verschillende plantensoorten. Zet de grotere heesters achter in de border en werk op deze manier naar voren toe met steeds kleinere planten. Let niet alleen op de hoogte, maar kijk ook naar de periode waarin de verschillende planten en struiken bloeien. Zo geniet je niet alleen in de zomer van de tuin, maar ook in het voor- en najaar. Tussen de verschillende borders kun je een gazon aanleggen. Het is voor zowel je kinderen als bijvoorbeeld je huisdier een fijne plek om te spelen in de zomer. Daarbij houdt een gazon je tuin lekker koel op de warmste dagen! In tegenstelling tot tegels, houdt een gazon de warmte niet vast.  

Voorzie de tuin van een (opblaasbaar) zwembad 

Voeg luxe toe aan de tuin, om van je tuin een heus resort te maken! Je kunt dit doen door een zwembad in de tuin te plaatsen. Kies tussen een vast zwembad van kunststof en een opblaasbaar model. Het meest geschikte model is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de tuin. In plaats van een zwembad zou je ook een jacuzzi of zelfs een sauna kunnen gebruiken. Een zwembad of spa bieden je ’s zomers een plek om af te koelen. Voordeel van de spa is dat je hier ook in het najaar en zelfs de winter gebruik van kan maken.