Het zeep huisje
Image default
Woningen

Hoe kun jij meer hout in jouw woning verwerken?

De voorkeuren omtrent interieur veranderen ieder jaar weer. Waar tot een aantal jaren terug iedereen een ‘zo modern mogelijke’ woning ambieerde, zien we tegenwoordig dat mensen weer teruggrijpen naar een minder moderne inrichting. Dit zien we bijvoorbeeld heel goed terug in de hoeveelheid hout die verkocht wordt. Hout wordt namelijk weer steeds meer gebruikt in het interieur. Ben jij benieuwd hoe ook jij meer hout in jouw interieur kunt verwerken? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Volledig houten meubilair

Er zijn enkele vormen van volledig houten meubilair die mooi kunnen staan in een woning. Dit geldt met name voor meubilair in de woonkamer, maar ook in andere woonvertrekken kun je hout goed verwerken. Denk hierbij aan een badplank voor in de badkamer of een houten nachtkastje in de slaapkamer. In de woonkamer heb je veel meer keuze. Denk hierbij aan tafels, kasten maar ook een vloer kan als volledig houten meubilair gezien worden. Dit zijn stukken meubilair die van enorme invloed zijn op de uitstraling van de woonkamer. Let er hierbij dus wel op dat volledig houten meubilair regelmatig onderhouden moet worden. Dit is nog belangrijker omdat ze van zo grote invloed zijn op de uitstraling van de woonkamer. Je wilt immers wel de mooie uitstraling van de woonkamer behouden. Het zijn dus geen producten die je aanschaft en vervolgens jarenlang zonder er naar om te hoeven kijken in je woonkamer laat staan. 

Gecombineerd houten meubilair

Gecombineerd houten meubilair is de afgelopen jaren ook enorm populair geworden. Hierin wordt hout gecombineerd met andere materialen. Denk hierbij aan een houten plank die geplaatst wordt op industriele plankdragers of bijvoorbeeld een kastje dat deels uit hout bestaat en deels uit kunststof. In deze stukken meubilair worden de moderne en traditionele materialen met elkaar gecombineerd. Dit geeft een unieke uitstraling aan het stuk meubilair en hierdoor is het dan ook zo populair. Let er hierin wel op dat ook in gecombineerd meubilair het hout onderhouden dient te worden. Het moet dus niet verstopt zitten achter een dikke laag metaal of iets dergelijke.