Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Huishouden; tips en tricks

In het huishouden hebben we een heleboel verschillende producten die we veel te lang gebruiken. Dat kan diverse redenen hebben. We gebruiken het product wellicht te weinig of we weten niet dat er een houdbaarheidsdatum opzit. De producten die je wat vaker moet vervangen in het huishouden is bijvoorbeelde de wc-borstel, je tandenborstel maar ook scheermesjes. We nemen een paar producten met je door.

De wc-borstel

We trappen het lijstje direct af met misschien wel één van de onhygiënische producten in het huis. We hebben het dan over de wc-borstel die in iedere toilet en/of badkamer te vinden is. Je gebruikt de wc-borstel dagelijks en als het goed is spoel je hem na gebruik ook direct af maar het blijft toch een hoop viezigheid achter. Ook kan er aanslag vormen in de wc-borstel houder. Zorg dat je het goed schoon houdt en vervang de wc-borstel regelmatig. Het is een zeer betaalbaar product bij verschillende budgetketens dus daar hoef je het niet voor te laten.

Scheermesjes

Als je zo af en toe een scheermesje gebruikt dan valt dit product vaak ook de categorie van producten die niet zo vaak worden vervangen. Toch moet je hier zeker mee uitkijken. De messen kunnen bot worden waardoor je het risico je loopt jezelf open te halen. Met alle gevolgen van dien. Zo kun je zelf een infectie oplopen. Ook kunnen scheermesjes na verloop van tijd gaan roesten.

Tandenborstels

De tandenborstels in huis moeten ook vaker vervangen worden. Ondanks dat je na iedere poetsbeurt je tandenborstel schoonmaakt blijven er altijd bacteriën en andere viezigheid achter. Het is aan te raden om iedere vier maanden een andere tandenborstel te kopen. Zo voorkom je dat je last krijgt van tandvleesontsteking of ziek wordt.

Schuursponsjes waarmee je afwast

Doe je de afwas regelmatig met een schuursponsje denk er dan eens over na hoeveel viezigheid je hiermee schoonmaakt. De resten blijven deels achter in het sponsje wat resulteert in een heleboel bacteriën en zelfs schimmels. Vervang dus zeker op regelmatige basis je schuursponsje. Je kunt beter gebruik maken van een afwasborstel. Natuurlijk moet ook dit product regelmatig vervangen worden.

 

Een echte professionele schoonmaakster weet dit soort dingen en die kun je dan ook inschakelen om je huis schoon te maken. Ik zoek een witte werkster staat graag voor je klaar.