Het zeep huisje
Image default
Woningen

Minder zeep en shampoo door een magnetische waterontharder

Kalk is erg goed voor je botten en je gezondheid in het algemeen. Het bestaat uit natuurlijke mineralen en het dan ook heel normaal dat dit terug te vinden is in ons water. Voor je haar en je badkamer is dit alleen minder goed. 

 

In Nederland hebben we te maken met hard en zacht water. Hoe harder het water, hoe meer kalk erin te vinden is. Woon jij al een lange tijd in een gebied met veel kalk in het water zoals Utrecht? Dan is de kans groot dat je de effecten hiervan kunt merken aan je haar.

 

Je haar kan een raar kleurtje krijgen, in ieder geval anders dan normaal. Ook kan er een heel dun laagje overheen zitten. Hierdoor wordt het dof en soms zelfs uitgedroogd. De oplossing hiervoor is vaak het kopen van nieuwe en soms dure shampoo en zeep. Heb je echter veel kalk in het water is dit niet alleen een verspilling van geld maar ook van de moeite.

 

Veel handiger is het om te zorgen dat het kalk uit je water gefilterd wordt. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar is redelijk makkelijk op te lossen met een magnetische waterontharder. Dit apparaatje plaats je door middel van enkele schroeven op de waterleiding en door de magnetische werking wordt de vorming van kalk tegen gegaan. 

 

Vanaf het moment van plaatsen ben je dus altijd beter aan het douchen voor de gezondheid van je haar. In het beste geval merk je dat je haar zonder die dure shampoo of zeep al een mooiere glans gaat krijgen. Daarnaast is het ook nog eens beter voor de portemonnee. Je hoeft nu enkel de ontharder te kopen en aan te sluiten en de kalkaanslag op je haar en badkamer wordt direct minder. 


De vraag is alleen nog welke ontharder het beste is. Dit verschilt per huishouden dus het is handig om goed onderzoek te doen. Op waterontharderlease.nl vind je bijvoorbeeld een waterontharder magneet test die je kunt raadplegen maar ook op andere websites zijn andere vergelijkingen te vinden.