Het zeep huisje
Image default
Gezondheid

PCR sneltest wat is dat?

Natuurlijk wil niemand een ander besmetten. De PCR sneltest biedt uitkomst als jij onzeker bent of je besmet bent met het coronavirus. Het is een snelle doch heel betrouwbare test. Tijdens de test worden er uitstrijkjes gemaakt van het slijm in keel en neus. Dit materiaal wordt in een laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van het coronavirus. Is de uitslag positief dan ga je in quarantaine om anderen niet te besmetten.

 

Ook geef je aan de mensen met wie je onlangs contact hebt gehad door dat jij dit virus bij je draagt. Doe de test als jij je ziek voelt, maar ook als je geen corona gerelateerde klachten hebt maar in contact bent geweest met iemand die corona heeft en uiteraard als jij twijfelt. Als iedereen zich hieraan houdt, moet het virus ingedamd kunnen worden, de verspreiding gaat dan namelijk niet verder.

 

PCR sneltest, meld je aan bij het covidtestloket  

 

Hoe ga je te werk als jij een PCR sneltest wilt laten uitvoeren? Dat is heel eenvoudig, wacht er dus niet mee ook niet als je twijfelt. Beter twee keer een negatieve test dan met het virus rondlopen en anderen besmetten. Voel jij je niet ziek dan kun je toch het virus overdragen. Je kunt je online aanmelden om een afspraak te maken voor een PCR sneltest.

 

Deze test wordt afgenomen in ziekenhuizen, GGD teststraten en andere testlocaties. Je ontvangt snel een (reis)certificaat met het resultaat, fijn als je een vakantie wilt boeken of hebt geboekt. Online een afspraak maken bij een covidtestloket betekent dat je in de meeste gevallen dezelfde dag terecht kunt, geen lange wachttijden!