Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Tips voor jouw verhuizing

Heb jij eindelijk jouw droomhuis gekocht of heb je net een appartement toegewezen gekregen om te huren? Dan kun je gaan aftellen tot je in je nieuwe plekje mag gaan vertoeven. Voordat je zover vooruit denkt is het handig dat je alles regelt voor de verhuizing. Misschien heb je hulp nodig van een verhuisbedrijf den bosch, of moet er nog geverfd worden voordat je je meubels erin kan zetten. Vooraf al bedenken wat je nodig hebt en wat er allemaal gedaan moet worden zorgt ervoor dat je minder zorgen hebt tijdens de verhuizing. Wij geven je in dit artikel tips over waar je aan moet denken als je gaat verhuizen. 

Begin tijdig met voorbereiden 

Veel mensen wachten af tot een paar dagen voor de verhuizing en komen er dan nog achter dat ze nog een hoop moeten regelen. Bijvoorbeeld omdat ze geen hulp kunnen vinden voor het helpen met verhuizen. Eventueel moet er dan nog gekeken worden naar verhuisbedrijf tarieven. Als je al weet wat je precies nodig hebt aan hulp met de verhuizing, bijvoorbeeld een verhuislift, regel die dan direct. Wanneer je al je plannen op tijd regelt voorkom je onnodige stress, en mocht je er dan achterkomen dat je iets vergeten bent is het tenminste niet dat alles nog geregeld moet worden.

Inpakken van alle spullen

Inpakken vraagt ook een hoop tijd en geduld, dus het is een slimme zet om ook tijdig te beginnen met inpakken. Om tijd te besparen is goed om dozen af te plakken en alles organisatorisch in dozen in te pakken. Pak bijvoorbeeld alles in een dezelfde doos in van de keuken, en alles in een doos van de slaapkamer. Zo zorg je ervoor dat je georganiseerd alles weer uit kunt pakken zodra je in je nieuwe woning begint met indelen. Daarnaast is het ook super fijn als alles geordend en netjes in dozen zit, zodat niet de helft eruit valt of kapot gaat in de dozen. 

Past alles wel door de deur? 

Wanneer je net bij de voordeur van je nieuwe woning komt merk je dat een of meerdere meubels er niet doorheen passen, en dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren. Zorg dat je van te voren alle meubels hebt hebt opgemeten om teleurstellingen te voorkomen. Doe dit dus ook met nieuwe meubels die je besteld, want het is jammer als je net iets hebt gekocht en het is te groot. Meet van te voren ook op of de meubels passen op de plekken waar je alles wilt hebben staan, want misschien heb je iets voor ogen gehad wat achteraf helemaal niet mogelijk is. Neem dus alle tips mee om teleurstellingen te voorkomen. 

Ongebruikte spullen weg doen 

Je zult je wel wezenloos geschrokken zijn met alle spullen die je hebt bewaard. Daarom is dit een goed moment om gebruikte spullen weg te gooien. heb je nog een hoop kleding die je niet meer past, of die je niet meer leuk vindt? Breng deze naar een kledingcontainer en geef je kleding een tweede leven. Heb je nog oude meubels die niet meer in je interieur passen? Misschien kun je ze nog tweedehands verkopen als ze er nog goed uit zien. Spullen die je toch niet meer gebruikt zullen toch alleen maar plek in beslag nemen, en ook nog eens tijd en moeite tijdens de verhuizing.