Het zeep huisje
Image default
Meubels

Waarom een industriële schoenenkast helemaal hip is

Een industriële schoenenopslag is de beste manier om je kamer georganiseerd te houden met een stijlvol industriële schoenenkast. In plaats van je schoenen in elke hoek van het huis kwijt te raken, worden ze in een nette opslagruimte geplaatst. Zo kun je zelfs zonder gedoe je favoriete paar schoenen gemakkelijk vinden. Met een aantal opties die passen bij verschillende ruimtes, stijlen en budgetten, inclusief maat en gebruikt materiaal, kun je het beste een industriële schoenenkast voor je huis kiezen.

Hoe ziet een industrieel schoenenrek eruit?

De industriële stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van bepaalde materialen, unieke combinaties en stoere afwerkingen. Als jij een industriële stijl in je huis hebt verwelkomd, heb je waarschijnlijk veel hout, beton, leder en/of metaal in je woning. Daar hoort natuurlijk een industriële schoenenopslag bij die hier naadloos op aansluit. De meeste industriële schoenenkasten zijn gemaakt van donker hout dat rust op een zwartmetalen frame, al dan niet op pootjes. Wil je echt iets unieks? Overweeg dan een ouderwets metalen locker in Amerikaanse stijl.

De industriële schoenenkasten zijn weer helemaal in

Bij een industriële woningstijl hoort natuurlijk een industriële schoenenkast. Deze stijl is helemaal in en het is niet moeilijk te zien waarom! Het biedt enorm veel creatieve vrijheid voor de ontwerper en favoriete materialen, waaronder hout en leder, passen perfect bij deze stijl. Ook de huidige botanische trend is er goed mee te combineren. Zet daarom ook vooral wat leuke plantjes op je industriële schoenenkast als deze combinatie je aanspreekt.

Wat moet je overwegen?

De keus van het materiaal is natuurlijk gedeeltelijk afhankelijk van het materiaal en de kleur die je al in huis hebt. Heb je een wat kleiner huis, of wil je de schoenenkast kwijt in een wat kleinere hal? Kies dan voor een schoenenkast op pootjes. Op deze manier blijft er meer vloer zichtbaar en zal de hal er ruimtelijker uitzien. Daarnaast kan het een verschil maken als je voor een materiaal gaat dat licht weerkaatst. Hoewel zwart een zeer populaire tint is in de industriële woningstijl, kun je het beste voor een wat lichtere kleur gaan als je slechts weinig ruimte hebt.

Open of gesloten kast?

Industriële schoenenkasten kunnen open kasten zijn. Het leuke hiervan is dat je een mooi display creëert van al je favoriete schoenen. Ook is dit een manier om de ruimte er groter uit te laten zien. Het nadeel hiervan is dat je je schoenen altijd netjes neer moet zetten en schoon wilt houden. Anders ziet het display er al snel rommelig uit. Als je dit niet ziet zitten, kun je het beste voor een dichte schoenenkast gaan. In dit geval is de vintage locker de perfecte optie.