Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Wanneer heb je verslavingszorg nodig?

Als je zodanig verslaafd bent en niet meer zonder gebruik kan, dan heb je hulp nodig om van je verslaving af te komen. Je zit dan al op een punt dat hulp vanuit je omgeving niet voldoende is. Echter kan je wel door professionals geholpen worden in een kliniek waar verslavingszorg wordt aangeboden. Afhankelijk van jouw situatie wordt een plan van aanpak gemaakt. Wanneer je je aanmeld bij een afkickkliniek dan krijg je eerst een intake, zodat zij de juiste zorg kunnen aanbieden. Er zijn verschillende soorten zorg, zo kan het zijn dan je klinische zorg nodig hebt, maar ook ambulante zorg is een optie. Waar je bij klinische zorg echt in een instelling of kliniek verblijft is ambulante zorg wat vrijer en die is niet plaatsgebonden. Een kliniek die waar verslavingszorg wordt aangeboden is Connection SGGZ. Je kan er terecht in een van de afkickklinieken, zowel binnen als buiten Nederland, maar je kan er ook terecht voor een dagbehandeling. 

Welke soorten verslaving heb je?

Er zijn verschillende soorten verslavingen waar Connection SGGZ je bij kan helpen, wel zijn ze gespecialiseerd in een paar verslavingen. Hun specialisatie ligt bij gameverslaving, drugverslavingen, gokverslavingen en alcoholverslavingen. Stoppen met een verslaving kan voor ontwenningsverschijnselen zorgen, vaak is het mentaal zwaarder om af te kicken, het lichaam hersteld namelijk best snel na een verslaving. Het is dan ook vaak een moeilijk en lang proces waar je doorheen moet als verslaafde wil je echt afkicken. Vooral bij drug’s kan het heel moeilijk zijn, hier zijn de ontwenningsverschijnselen vaak heftiger dan bij andere soorten verslavingen. Je hele mindset moet worden veranderd wil je echt afkicken, daarom zijn veel verslaafde gebaat bij professionele hulp tijdens het traject van afkicken. 

Niet alleen afkicken van de kan moeilijk zijn, maar ook stoppen met alcohol drinken heeft zo zijn uitdagingen. Alcohol wordt namelijk door de maatschappij geaccepteerd en vaak vergeten dat het behoort tot verslavende middelen. Er wordt eerder raar gekeken als je niet drinkt dan dat je wel alcohol drinkt. Juist voor een alcohol verslaafde is klinische zorg een oplossing, ze worden letterlijk even uit de maatschappij getrokken om af te kicken van de alcohol en je kan je dan volledig op je eigen herstel richten. Connection SGGZ vindt het belangrijk dat de verslaafde zich alleen hoeven bezig te houden met hun eigen herstel en niet de eventuele kosten die eraan verbonden zitten.