Het zeep huisje
Image default
Zakelijk

Beginnen met de grote winterschoonmaak? Lees deze blog!

Lees dit voor je aan je grote zomerschoonmaak begint 

De maand december is weer voorbij. Een drukke maand waarin je familie en vrienden meerdere keren over de vloer komen voor de vele feestelijke gelegenheden. Door al die drukte heb je weinig tijd gehad voor de maandelijkse grondige schoonmaak.. Er is maar één oplossing, lekker poetsen! Voor een grondige schoonmaak of ingewikkelde klusjes, kijk bijvoorbeeld bij dit schoonmaakbedrijf uit Eindhoven. Maar je kunt zelf ongetwijfeld ook veel doen. Lees hier een paar goede tips om goed voorbereid en secuur te werk te gaan.  

Om te beginnen gaat er veel zitten in een goede voorbereiding. Sommige aanslag, zoals kalk, heeft echt iets nodig om snel en secuur verwijderd te kunnen worden. Of dit nou met een professioneel schoonmaak middel wordt gedaan, of met een eigen oplossing waar azijn in zit, het helpt wel. Denk aan welke ruimtes je gaat schoonmaken, en wat je daarvoor nodig hebt. Een beetje inkopen doen mag wel, het is tenslotte een grote schoonmaak.  

Ruim het op of gooi het weg

Eerst begin je met alles op te ruimen en weg te gooien wat je niet meer nodig hebt. Ben hier niet te zuinig mee. Des te minder je hebt, des te makkelijker het schoon te houden is. Wat heb je echt nog nodig en waar hecht je (emotionele) waarde aan?  
Na het opruimen kun je beginnen met alles af te stoffen. Zoals met alles wat je doet tijdens het schoonmaken, kun je het beste van boven naar beneden werken. Begin dus bovenin je huis en ook bovenin de ruimte waar je op dat moment bezig bent. Zo voorkom je dat lagere plekken opnieuw vies worden met stof van bovenaf. Na het stoffen kun je stofzuigen. Denk er bij het stoffen aan om de spullen in je huis ook even opzij te schuiven zodat je overal goed bij kan komen. Draai de stoelen ondersteboven en zet ze op de tafel, maak ruimte voor jezelf. Dan kun je na het stofzuigen ook direct aan de slag met een dweil.  

Vergeet niet je ramen te wassen

Nadat de winter voorbij is wordt licht een belangrijk element in je huis. Dus vergeet ook vooral de ramen niet! Dankzij al het licht zie je vuil op de ramen extra goed, maar je zult waarschijnlijk niet overal even goed bij kunnen. Denk aan de optie om je glazen te laten wassen, zodat de ramen alle vrolijkheden van buiten kunnen laten zien, en je huis een representatieve en gezellige uitstraling krijgt. 

https://schoonmaakbedrijfvaniersel.nl/schoonmaakwerk-eindhoven/