Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Bezienswaardigheden in Friesland

Als u lekker op vakantie gaat in eigen land, is het zeker een goed idee om Friesland te bezoeken. Er zijn namelijk heel erg veel mooie bezienswaardigheden te zien in deze provincie. Als u liever niet te veel geld wilt uitgeven, is het een leuk idee om samen met uw partner een autotent mee te nemen. Dit bespaart meteen een hoop geld, je hoeft namelijk geen hotel meer te boeken.

 

Leeuwarden

De provinciehoofdstad van Friesland is de mooie stad Leeuwarden. Deze stad heeft veel mooie plekjes. Midden in deze stad ligt de Blokhuispoort, dit is een voormalige gevangenis waar je rondgeleid kan worden door een oud-gevangenisbewaker. Ook is het mogelijk om in deze stad een rondvaart te maken over het Nieuwe Kanaal, op dit kanaal wordt ook de Elfstedentocht geschaatst. Ook kan je romantisch picknicken in de Prinsentuinen.

 

Als je een rondreisje maakt in Friesland met een autotent, is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen in Sneek. Dit is een van de sfeervolste stadjes midden in Friesland. Het icoon van de stad is de Sneeker Waterpoort. Dit is gebouwd in de 17e eeuw en was bedoeld als de toegangspoort van de stad. Omdat Sneek veel historische verhalen heeft, is er een museum gebouwd in de stad. In dit museum is veel informatie te vinden over de stad, het kanaal en de burgers.

 

Watersport

Friesland staat bekend om de watersport. De Friese meren zijn ideaal als watersportbestemming. Het is mogelijk om hier te zeilen en te varen. Als je liever zelf niet wilt varen, kan je ook een meerdaagse tocht maken over de meren. Dan is er een kapitein dus u van alles kan vertellen over de meren. Als je dus nog niet weet waar je op vakantie wilt gaan; ga dan vooral naar Friesland.

https://www.daktentvakantie.nl/