Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

De verschillende soorten dekbedden op een rijtje

Er zijn heel wat verschillende soorten dekbedden te vinden. Dit kan het lastig maken om het juiste dekbed voor jou te vinden. Niet iedereen vindt elk dekbed fijn en niet iedereen slaapt op dezelfde manier. Wanneer je op een andere manier slaapt, kun je meer zweten of het sneller koud hebben. Hier zal je het dekbed op moeten aanpassen, anders zal je nachtrust niet voldoende zijn. 

Dons

Een erg bekend dekbed is een donzen dekbed. Een dons dekbed is erg zacht en comfortabel. Daarnaast ademend dit dekbed erg goed. Hierdoor kun je het makkelijker over je lijf hebben wanneer je veel zweet. Je kan dan kiezen voor eenden of ganzendons. Deze keuze is volledig aan jezelf. Eenden of ganzen dons kan een verschil maken in de warmte en de hoeveelheid ventilatie. 

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed is zwaarder dan dons. Dit komt door het feit dat het door schapenwol is gemaakt. Het is een soepel dekbed, waardoor het niet heel zwaar aanvoelt. Omdat het dekbed wat zwaarder is dan dons, kan dit als erg fijn worden ervaren. Wanneer een dekbed zwaar is, kan het soms niet meer op de juiste manier ventileren. Dit is bij een synthetisch dekbed niet het geval. Het is een dekbed die prima blijft ventileren. Waardoor je prima kunt slapen. 

Kamelenharen dekbed

Je kan naast een dons en synthetisch dekbed ook kiezen voor een kamelenharen dekbed. Een kameelharen dekbed kan in veel opzichten fijn zijn. Het is een dekbed die erg veel warmte vast kan houden. Als je iemand bent die het vrij snel koud zal krijgen, zal dit met een kameelharen dekbed voorkomen kunnen worden. Daarnaast ventileert het dekbed wel prima. Je hebt dus geen last van veel zweet in het dekbed. Een kameelharen dekbed is gemiddeld het beste dekbed wanneer je het koud hebt.

Zijden dekbed

Als je niet van een zware deken houdt, is het zijden dekbed de beste keuze. Een zijden dekbed is het lichtste dekbed wat er is. Het is een erg soepel dekbed, waardoor je er alle kanten mee op kan. Wanneer je van een zwaarder dekbed houdt, is het niet aan te raden om dit dekbed te kopen. Het is wel een erg makkelijk dekbed om bijvoorbeeld mee te nemen. Daarnaast is hij zeer comfortabel voor in de zomer wanneer het erg warm is. De warmte gaat snel verloren omdat hij dunner is.