Het zeep huisje
Image default
Dienstverlening

Ingebroken? Zo bescherm je je huis tegen inbraken

Het gebeurt helaas steeds vaker: er wordt ingebroken bij mensen thuis. Als je zelf ook slachtoffer bent geworden van inbraak, dan is het belangrijk dat je de volgende stappen neemt om je huis te beschermen tegen inbrekers. Gelukkig kun je dit relatief eenvoudig doen, zonder dat je daarvoor een sleutelspecialist of slotenmaker hoeft in te schakelen! We leggen het hier uit.

Wat kun je doen?

Als je sleutels kwijt zijn, laat dan altijd de sloten vervangen. Dit is belangrijk, want inbrekers weten precies hoe ze sleutels moeten vervalsen. Als je slechts één sleutel hebt verloren, lijkt het misschien niet nodig om al je sloten te vervangen. Toch is het beter om dit wel te doen: een sleutel die in verkeerde handen valt, kan gebruikt worden voor verschillende sleutels. Daarnaast is het verstandig om de sloten van je ramen extra te beveiligen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een grendel of stang aan de binnenkant te monteren. Op die manier voorkom je dat inbrekers gemakkelijk naar binnen kunnen komen.

Als je er is ingebroken, is het belangrijk dat je de politie inschakelt. Zij kunnen namelijk onderzoek doen naar de inbraak en eventuele sporen achterhalen. Ook kunnen zij je advies geven over extra beveiliging van je huis. Wacht niet te lang met aangifte doen, want dan kan het moeilijker worden om de daders op te sporen.

Kortom, als je slachtoffer bent geworden van inbraak is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Zorg ervoor dat je sleutels vervangen worden en beveilig de ramen extra. Schakel eventueel een sleutelspecialist in, die kan je helpen met het vervangen van de sloten en de extra sloten toevoegen aan de ramen.

Helaas is inbraak niet te voorkomen, maar met deze tips kun je in ieder geval voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Neem direct contact op met de politie wanneer er is ingebroken.