Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

De voor- en nadelen van een inloopdouche of douchecabine

Als jij je badkamer gaat inrichten is het belangrijk om te bepalen wat voor soort douche je wilt hebben. Er is genoeg keuze, maar zeker niet alles zal bij jouw wensen, budget of in jouw badkamer passen. Als je nog twijfelt tussen een inloopdouche of een standaard douchecabine dan ben je hier op de goede plek. Wij geven namelijk de voor- en nadelen van een inloopdouche of douchecabine, zodat jij de keuze vindt dat het beste bij jou past!

Inloopdouche

Als je voor een inloopdouche kiest dan kies je voor een eyecatcher in je badkamer. Veel inloopdouches hebben een moderne en strakke uitstraling en ze vallen er op in de badkamer. Een inloopdouche is zeer gemakkelijk schoon te houden. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over rubbers en voegen die je goed moet onderhouden. Een inloopdouche is ook zeer toegankelijk voor kinderen en ouderen want er is geen opstapje of drempel. Bij een inloopdouche kan de warmte wel wegstromen in de ruimte en dit is een nadeel.

Waterkering

Bij een inloopdouche kan je gebruik maken van een douchedorpel zodat er waterkering plaatsvindt. Door een waterkering zal er geen water de douche ruimte uit lopen.

Douchecabines

Als je minder budget te besteden hebt, dan kan je kiezen voor een douche cabine. De douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten waardoor ze ook makkelijk in een kleinere badkamer passen. Daarnaast kan je douchecabines op allerlei manieren inrichten en zo luxueus maken als je zelf maar wilt. Denk hierbij aan massagedouches, stoomcabines of zelfs een douche met een ingebouwde radio. De rest van de badkamer zal ook minder snel nat worden omdat het water in de cabine blijft, er is dus geen waterkering nodig. Het verschil tussen een inloopdouche en een douchecabine is dat een cabine een schuifdeur heeft, dit houdt de warmte binnen.

https://waterkeringdouche.nl/