Het zeep huisje
Image default
Meubels

Industriele slaapkamer

Industriele slaapkamer

Een industriele slaapkamer is een erg leuke stijl om in je slaapkamer te hebben. Kamers in industriële stijl zijn meestal ingericht met hout, leer en andere industriële materialen. Industrieel-achtige slaapkamers zijn perfect voor eigentijdse huizen.

Inrichting in industriële stijl wordt meestal geassocieerd met een mannelijke inrichting, maar dat is niet altijd waar. Industriële stijl kan verzacht worden door de juiste kleuren op de muren en meubels aan te brengen.

Geschiedenis van de industriële slaapkamer

De industriële stijl woninginrichting ontstond binnen de artistieke beweging die “Das Junge Ruhrgebiet” (Het Jonge Rijnland) genoemd werd, of Jugendstil / Art Nouveau in de Franssprekende landen, deze inrichtingsstijl werd beïnvloed door de filosofiebesprekingen over kunst tegenover industrie, architectuur tegenover technologie, die in die tijd alle gebieden van het leven beïnvloedden, vooral in Noord Duitsland. Industriële slaapkamer

Deze ontwikkeling werd gebruikt door de nieuwe, jonge klasse van industriële ondernemers die weelderige huizen bouwden die hun positie in de maatschappij weerspiegelden. Ze hadden veel geld over voor kunst en decoratie, dat ze besteedden aan luxueuze meubelstukken, gemaakt van exotische materialen als mahonie of ebbenhout.

Wat zijn de kenmerken van een industriële slaapkamer?

Industriële slaapkamerinrichting bestaat meestal uit eenvoudige vormen met strakke lijnen om de functie van het stuk dat het voorstelt te weerspiegelen. Dit leidt tot een heel logische inrichting met een bijna neutraal kleurenschema, waardoor voorwerpen beter tot hun recht komen. Meubelstukken zijn meestal zwart of grijs, terwijl accenten helder zijn kleuren van rood, blauw, groen, goud of geel. Industriële slaapkamerinrichting valt soepel op zonder opzichtig te zijn.

Industriële slaapkamers zijn vaak ingericht met grote stukken industrieel meubilair of verlichting die uitgestald staan. Industriële lampen zijn om deze reden alomtegenwoordig, terwijl industriële slaapkamerkasten grote ruimtebespaarders zijn die op hun plaats gebouwd zijn om ruimte te besparen. Industriële sokkels zijn erg populaire accessoires die gebruikt worden om een bureauruimte te creëren waar je je laptop kunt gebruiken en wat documenten kunt schrijven waarvan je het juiste licht nodig hebt om het scherm van je computer te kunnen zien. Industriële bureaus zijn ook erg handig als je een comfortabele leeshoek in je kamer wilt hebben.

De beste manier om een industriële slaapkamer in te richten is door wat metalen accenten aan te brengen. Wat voor voorwerpen horen erbij? Je ziet het op Homemeubels.nl.

Industriële slaapkamermeubels geven je de gelegenheid om een evenwichtige en comfortabele woonomgeving te scheppen. Industriële metalen meubels kun je het best combineren met ruw hout en versmolten glas om een stijlvolle en moderne slaapkamer te creëren. Industriële gerecycleerde materialen zoals ijzer en staal zien er heel goed uit als ze gecombineerd worden met duurzame materialen zoals, teruggewonnen hout. Je kunt de kamer ook kracht bijzetten met je nachtkastjes. Met ruw hout gecombineerd met een metalen onderstel heb je een mooi industrieel voorwerp aan je slaapkamer toegevoegd

Industriële sokkels zijn erg populaire accessoires die gebruikt worden om een bureauruimte te creëren waar je je laptop kunt gebruiken en wat documenten kunt schrijven die je het juiste licht nodig hebt om het beeldscherm van je computer te kunnen zien. Industriële bureaus zijn ook erg handig als je een comfortabele leeshoek in je kamer wilt hebben.

https://www.homemeubels.nl/blog/industriele-slaapkamerideeen/