Het zeep huisje
Image default
Meubels

Zo laat je je kleine slaapkamer groter lijken

Wil je je kleine slaapkamer groter laten lijken? In dit artikel vind je 7x interieuradvies dat je hierbij helpt.

 

1: Spiegels

Spiegels zijn misschien wel een van de makkelijkste manieren om een kleine kamer groter te laten lijken. Wil je het maximale uit dit effect halen? Hang de spiegel dan tegenover het raam. Op die manier wordt het licht weerkaatst en ziet de slaapkamer er meteen veel ruimtelijker uit.

2: Een groot tapijt

In een kleine slaapkamer kan je het beste een groot tapijt nemen. Door het oppervlak van dit tapijt lijkt de kamer een stuk groter. Let wel op dat je bij het kiezen van het tapijt voor een neutrale kleur gaat. Als je voor een druk tapijt gaat verkleint dit optisch de ruimte.

3: Houd de kamer opgeruimd

Waar je ook kijkt voor interieuradvies in het algemeen geldt: opgeruimd staat netjes. Als de kamer vol ligt met spullen en rommel ziet het er meteen veel kleiner uit. Maar met een opruimbeurt oogt de ruimte gelijk een heel stuk ruimer.

4: Meubels op smalle pootjes

Het klinkt misschien apart, maar de pootjes van de slaapkamermeubels hebben een effect op hoe groot of klein de kamer lijkt. Ga voor meubels met smalle hoge pootjes, zo lijkt de kamer meteen ruimer.

5: Ga de hoogte in

Heel belangrijk bij interieuradvies en vooral bij kleine ruimtes is om gebruik te maken van de hoogte. Zo creëer je meer ruimte in de kamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plankjes of kastjes aan de muur. Je kan ook een hangend kledingrek nemen. Op die manier hoef je geen grote kledingkast te kopen, dat bespaart geld en zo’n hangend rek neemt minder ruimte in.

6: Gebruik strepen

Je kan in een kleine kamer beter niet te drukke patronen gebruiken. Strepen zijn hier echter een uitzondering op. Bij kleding laten verticale strepen je bijvoorbeeld langer lijken en horizontale strepen laten je breder lijken. Hetzelfde geldt voor de slaapkamer. Als je horizontale strepen gebruikt, ziet de kamer er meteen een stuk ruimtelijker uit.

 

7: Accessoires

Als je je kamer groter wilt laten lijken met accessoires, is het belangrijkste interieuradvies: ga voor weinig en groot. Veel kleine accessoires laten je kamer er namelijk eerder klein en rommelig uitzien. Grote accessoires geven een mooi ruimtelijk gevoel.