Het zeep huisje
Image default
Tuin en buitenleven

Douglas hout kopen en bewerken voor jouw tuinproject

Veel mensen willen graag zelf iets bouwen in hun tuin. Een schutting vervangen of een schuurtje zelf bouwen is immers een stuk goedkoper dan wanneer je er een bedrijf op moet zetten. Voor een goed resultaat is het belangrijk om een paar basisregels in gedachten te houden. Met de tips uit dit artikel zorg je voor een mooi afgewerkt project dat jarenlang meegaat.

Stap 1: Douglas hout kopen in de omgeving van Roosendaal

Allereerst heb je natuurlijk materiaal nodig. Je hebt de keuze uit twee opties. De meeste materialen kun je inkopen en zelf bewerken. Je kunt zelf naar de lokale houthandel in Roosendaal om planken, balken en andere materialen te kopen. Dat is de goedkoopste optie maar het betekent ook dat je het hout zelf op maat moet zagen en moet schuren.

De andere optie is dat je tuinhuizen van Douglas hout als een soort bouwpakket kunt kopen. Alle planken en balken zijn dan al zo ingezaagd dat je ze makkelijk aan elkaar kunt bevestigen. Wanneer je een tuinhuisje met veranda gaat bouwen moet je rekening houden met het egaliseren van de ondergrond. Wil je hier meer informatie over? Vraag om advies bij de houthandel wanneer je jouw Douglas hout in Roosendaal gaat ophalen.

Stap 2: Het bewerken van je hout voor een duurzaam resultaat

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het bouwen van je project, is het aan te raden om het hout goed op te schuren en te beitsen. Beits zorgt voor een mooie uitstraling en beschermd het hout bovendien tegen weersinvloeden. Het hout gaat dan veel langer mee en trekt niet krom als gevolg van vocht. Vorst krijgt geen kans omdat water zich niet tussen de naden kan nestelen. Zo gaat het hout niet splijten wanneer het gaat vriezen. Zorg er ook voor dat je voldoende ruimte overlaat tussen houten planken bij een schutting. Het hout ‘werkt’ nog na en kan dus uitzetten of krimpen.