Het zeep huisje
Image default
Woningen

Inspecteer je wel de sloten van jouw nieuwe woning?

Bij een verhuizing is er veel dat gedaan moet worden. Je moet uitpakken, het huis opnieuw inrichten, kranen, doucheknoppen etc. laten installeren en nog veel meer. In deze drukke periode vergeten de meeste eigenaren om ook de sloten van de nieuwe woning te controleren. Ben jij ook iemand die de sloten niet heeft geïnspecteerd? Het veranderen van de sloten van jouw nieuwe woning is een belangrijke taak en mag niet over het hoofd worden gezien. Jouw bezittingen moeten goed beveiligd zijn. Hier zijn er enkele redenen waarom het goed is om de sloten van jouw nieuwe woning te inspecteren.

Waarom moet je de sloten wel inspecteren?

Je weet niet wie een kopie van de sleutels kan hebben

De belangrijkste reden om de sloten van jouw nieuwe huis te vervangen, is dat je het risico elimineert dat iemand anders toegang heeft tot jouw huis. Veel mensen hebben meerdere reservesleutels die ze in geval van nood aan vrienden en familieleden geven. Hoewel in veel contracten wordt bepaald dat alle sleutels op het verkooppunt moeten worden afgegeven, is het vrijwel onmogelijk om te weten of elk exemplaar van de sleutel daadwerkelijk is ingeleverd. De kans dat de vorige eigenaren bij je inbreken is misschien klein, maar het feit dat de sleutels ergens liggen, betekent dat het risico altijd iets groter zal zijn.

Je wilt je leven vereenvoudigen

Het is een goed idee om jouw sloten te vervangen om het leven gemakkelijker te maken. Als je voor elke huisdeur verschillende sleutels hebt, kan het moeilijk zijn om voor elke deur de juiste sleutel te vinden. Het hebben van één sleutel die al jouw deuren ontgrendelt, maakt het gemakkelijker, en je hoeft niet meer zoveel sleutels te dragen. Er is nog een andere optie om jouw leven te vereenvoudigen, n.l. het plaatsen van smart sloten. Hiermee kan je jouw huis betreden met jouw smartphone.

Je wilt gerust leven

Het veranderen van de sloten biedt je een ultieme gemoedsrust. Dit is een groot voordeel van het installeren van nieuwe sloten bij het verhuizen. Dit is een belangrijke mijlpaal in jouw leven waar je van moet genieten zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheidsrisico’s of mogelijke inbraken.  Het inhuren van een deskundige slotenmaker om jouw sloten te upgraden en de beveiliging van jouw eigendom te verbeteren, geeft je de vrijheid om je te concentreren op het leven in jouw nieuwe huis.

Bel de slotenmaker

Om jouw sloten te laten vervangen of opnieuw te laten gebruiken, bel je gewoon de beste slotenmaker in Amsterdam. Meer dan de helft van de nieuwe huiseigenaren verandert de sloten niet. Onthoud dat dit heel belangrijk is. Je zou het als bij de eerste dag van de verhuizing moeten doen. Het vervangen van de sloten is een eenvoudig, snel en betaalbaar proces als je het lat doen door de beste slotenmaker. Dus vergeet niet en onderschat het belang van herschikken niet. Als er iets gebeurt in de jaren die volgen omdat je deze stap hebt gemist, zal het moeilijk zijn om jezelf te vergeven.